Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

Θρήνος για το νεκρό παλικάρι στην Νάουσα



Τις πιο δραματικές ώρες βιώνει η οικογένεια του Άκη Ψωμιάδη που έχασε την ζωή του κάνοντας νυχτερινό σκι στα Τρία-Πέντε Πηγάδια της Νάουσας. 

Σε λίγη ώρα θα γραφτεί ο τραγικός επίλογος στο νεκροταφείο της Βέροιας όπου συγγενείς, φίλοι και συμπαίκτες θα αποχαιρετήσουν τον αγαπημένο τους Άκη, ένα παιδί που από μικρό έκανε όνειρα για το μέλλον του. Συμπαίκτες του από τον Φίλιππο Βέροιας, όπου έπαιζε χάντμπολ, κάνουν λόγο για έναν «άγγελο», ένα δραστήριο παιδί που αγαπούσε τη ζωή και ήθελε να πετυχαίνει τους στόχους του.    

 

Τον Άκη τον γνώριζαν πολλοί, καθώς ήταν γιος του ιδιοκτήτη μεγάλης αντιπροσωπείας αυτοκινήτων στην πόλη, αλλά και παίκτης της πιο ιστορικής ομάδας χάντμπολ με διεθνείς διακρίσεις. Από περίπου 7 ετών, ο πατέρας του, παλαίμαχος παίκτης κι αυτός, τον πήγε στην Ακαδημία του Φιλίππου, κάτι που συνηθίζεται στην περιοχή μιας και το χάντμπολ, όπως και το σκι, θεωρούνται «παραδοσιακά» αθλήματα της μακεδονικής πόλης. Το ταλέντο του διακρίθηκε εύκολα από τους τεχνικούς της ομάδας και κατάφερε να πάρει μια θέση στην ομάδα των ανδρών όπου έπαιζε και ο αδερφός του ως τερματοφύλακας. 

Το μοιραίο βράδυ που τελικά του στοίχισε τη ζωή, ο Άκης Ψωμιάδης κανόνισε να πάει με φίλους στα Τρία-Πέντε Πηγάδια για σκι. Δεν ήταν όμως μια οργανωμένη νυχτερινή κατάβαση σαν αυτές που πολλές φορές διοργανώνονται από τα χιονοδρομικά κέντρα της περιοχής με την συμμετοχή πολλών νεαρών σκιέρ. Οι εφτά φίλοι πήγαν, σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, μόνοι τους εκτός πίστας κι ενώ το χιονοδρομικό κέντρο είχε κλείσει από τις 4 το μεσημέρι. Ο Άκης, έκανε σκι από μικρό παιδί, δυστυχώς όμως δεν κατάφερε να σωθεί αν και φορούσε κράνος. Το χτύπημα στο κεφάλι ήταν ιδιαίτερα δυνατό και ο θάνατος ακαριαίος.