Πέμπτη 02 Δεκεμβρίου 2021 -
Ξάστερος ουρανός

7 °C

Σήμερα, 2. Δεκεμβρίου 2021

Θεσσαλονίκη: Υποχώρηση του εδάφους μπροστά σε πολυκατοικίες!Ανησυχούν οι κάτοικοι της οδού Αγίου Χριστοφόρου του δήμου Πανοράματος - Πυλαίας από την υποχώρηση του εδάφους λόγω των έντονων βροχοπτώσεων.

Το έδαφος έχει υποχωρήσει μέχρι το σημείο όπου βρίσκονται πολυκατοικίες με τους κατοίκους να παρακολουθούν έντρομοι την κατάσταση χωρίς να μπορούν να κάνον κάτι.

Οι κάτοικοι της οδού Αγίου Χριστοφόρου του δήμου Πανοράματος - Πυλαίας και κυρίως οι δυο πολυκατοικίες πίσω ακριβώς από την Εκκλησία με ανακοίνωσή τους διαμαρτύρονται για τον κίνδυνο κατάαρευσης πολυκατοικιών μετά από τις έντονες βροχοπτώσεις.

Όπως δηλώνουν οι ίδιοι:

«Δυστυχώς παρά τα προβλήματα της περιοχής και τις κατολισθήσεις στο υπάρχον Ρέμα η Εκκλησία που παλαιοτέρα κατασκευάστηκε παράνομα δίπλα στο Ρέμα της Μαλακοπής ,σήμερα αγνοώντας αυτούς τους κινδύνους συνεχίζει να επιβαρύνει της περιοχή με αλλά και την ίδια την εκκλησία με νέο κτίσμα προς τιμή του Γέροντα Παισιου.

Οι κάτοικοι εδώ και χρόνια με έγραφα τους προς τον Δήμαρχο κύριο Καιτετζίδη προς την Περιφέρεια, Υπουργείο κλπ προβάλουν το όλο θέμα και Ζητούνι την άμεση τους παρέμβαση αλλά μέχρι σήμερα έκτος από διαφορά έγραφα το ποιος είναι υπεύθυνος κανένας δεν λέει να δώσουν λύσει στο όλο θέμα .

Εμείς σαν Σύλλογος Κάτοικων Τούμπας Η Ένωση και εφημερίδα ''ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΤΟΥΜΠΑΣ'' μαζί με τους κατοίκους της περιοχές που η όλη κατάσταση είναι στα όρια μεταξύ δήμου Θεσσαλονίκης και δήμου Πανοράματος –Χορτιάτη καταγγέλλουμε και ζητούμε άμεση λύση:

- 1ον από τον Δήμο Πανοράματος και προσωπικά τον δήμαρχο που δεν ενδιαφέρεται καθόλου

- 2ον την Περιφέρεια και 3ον την ΕΥΑΘ που νομίζουμε ότι το όλο πρόβλημα και αυτό γίνεται από τις ενημερώσεις των αρμόδιων ότι τα Ρέματα είναι θέμα της ΕΥΑΘ .

jfdhf1

Επίσης καλούμε τον κόσμο της περιοχής σε μαζική διαμαρτυρία προς το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης σαν προϊσταμένη αρχή της ΕΥΘΑ να εξέταση το όλο θέμα και να δώσει την άμεσα λύσει και με τα ανάλογα κανδήλια μιας και είναι προέκταση του Ρέματος Μαλακοπής που ένα μεγάλο της κομμάτι από την περιφερική οδό μέχρι της Γρηγορίου Λαμπράκη έχει κατασκευαστή εδώ και χρόνια και έχει μπαζωθεί.

Μετά το μπάζωμα η περιοχή έχει μετατραπεί σε πράσινο - πάρκα κλπ.

Εμείς σαν φορέας της περιοχής μαζί με τους κατοίκους της περιοχής ζητούμε το ίδιο και για το υπόλοιπο κομμάτι του Ρέματος να κατασκευαστή όπως το προηγούμενο μέχρι το σημείο όπου υπάρχουν σήμερα πολυκατοικίες και να καθαριστή το όλο Ρέμα που σήμερα βρίσκονται σε άθλια κατάσταση όπως και τα άλλα Ρέματα στην Τούμπας».

jfdhf4jfdhf2