Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Θεσσαλονίκη: Καταδίκη Κινέζου για τη μαφία του μασάζ



Σε συνολική ποινή κάθειρξης 16 ετών καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης 28χρονος Κινέζος, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για μαφιόζικη επίθεση σε βάρος 27χρονου συμπατριώτη του.

Το περιστατικό συνέβη τον Ιούνιο του 2013 στην περιοχή των Ξυλάδικων της Θεσσαλονίκης και συνδέθηκε από την Αστυνομία με τη δράση της λεγόμενης «μαφίας του μασάζ», μέλη της οποίας δραστηριοποιούνται στον έλεγχο των εσόδων από το μασάζ που κάνουν Κινέζες σε παραλίες.

Το νεαρό θύμα, ένας μικροπωλητής κινέζικων προϊόντων, δέχθηκε πισώπλατα πυροβολισμούς και τραυματίστηκε σοβαρά στη μέση, ενώ μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της πόλης όπου νοσηλεύτηκε εκτός κινδύνου.

Αιτία της επίθεσης φαίνεται ότι ήταν το γεγονός ότι αντέδρασε στις απαιτήσεις ομοεθνών του, όταν ζήτησαν εκβιαστικά από την 24χρονη σύντροφό του το ποσό των 1.600 ευρώ, προκειμένου να συνεχίσει να κάνει μασάζ σε λουόμενους αντί αμοιβής στην παραλία της Κατερίνης.

Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τις κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας και της απόπειρας εκβίασης που του αποδόθηκαν, αλλά κρίθηκε ένοχος, ενώ μετά την ετυμηγορία του δικαστηρίου επέστρεψε στις φυλακές.