Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Θεσσαλονίκη: Έντονη αντιπαράθεση Μπουτάρη με τους πρώην στενούς συνεργάτες του



Εντονη αντιπαράθεση ανάμεσα στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη και τους πρώην στενούς του συνεργάτες και συνιδρυτές της δημοτικής παράταξης "Πρωτοβουλία", Παναγιώτη Αβραμόπουλο και Ανδρέα Κουράκη, σημειώθηκε στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και ενώ ήταν σε εξέλιξη η συζήτηση για την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με την Παγκόσμια Τράπεζα.

"Εχετε τη δική σας ατζέντα και δημιουργείτε προβλήματα άνευ λόγου. Είναι προσωπικοί οι λόγοι. Καταγγέλλω ενώπιον του δημοτικού συμβουλίου ότι ο Αβραμόπουλος στη χθεσινή συνεδρίαση της δημοτικής ομάδας είπε ότι θα φύγει εάν δεν είναι παρών ο δήμαρχος. Αυτό είναι προσβολή στη δημοτική ομάδα. Θα έπρεπε να ντρέπεστε", είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης.

"Εσύ να ντρέπεσαι", του απάντησε ο πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Παναγιώτης Αβραμόπουλος.

"Εγώ δεν ντρέπομαι. Εσύ πρόδωσες την 'Πρωτοβουλία", ανταπάντησε ο κ.Μπουτάρης, προσθέτοντας: "Δεν είμαι εγώ αυτός που πρόδωσα την παράταξη για συμφεροντολογικούς λόγους".

"Αυτό είναι ντροπή. Μας χρωστάς, δεν σου χρωστάμε. Είναι μεγάλη ντροπή αυτό", είπε ο κ.Αβραμόπουλος.

Ακολούθησε ένταση, με αποτέλεσμα η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Καλυψώ Γούλα, να διακόψει για λίγο τη συνεδρίαση.

Με την επανέναρξη της συζήτησης, ο τέως αντιδήμαρχος, Ανδρέας Κουράκης, υποστήριξε στην τοποθέτησή του πως "ο δήμαρχος έχασε τη ψυχραιμία του. Δεν αντέχει την κριτική και τη διαφορετική άποψη. Την 'Πρωτοβουλία' την πρόδωσε ο ίδιος ο δήμαρχος από τη στιγμή που είπε πως πέθανε".

"Δεν δίνω συνέχεια σε μια θλιβερή εικόνα που αντιμετωπίσαμε πριν λίγο. Για έναν άνθρωπο που δεν αντέχει το διάλογο, χάνει την ψυχραιμία του, διέπεται από καισαρισμό και δεν σέβεται την αντίθετη άποψη", ανέφερε από την πλευρά του ο Παναγιώτης Αβραμόπουλος.

Πρόσθεσε μάλιστα ο πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου πως "είχα την τύχη και την ευλογία να είμαι από τα ιδρυτικά στελέχη της "Πρωτοβουλίας". Υπάρχει η ελευθερία της συνείδησης που οδήγησε την παράταξη αυτή μπροστά και ανέδειξε τον Γιάννη Μπουτάρη ως δήμαρχο της Θεσσαλονίκης. Και εάν δεν είχα εγώ την ελευθερία της συνείδησης δεν θα υπήρχε Γιάννης Μπουτάρης για δήμαρχος".