Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Θέλουν τον Αβραμόπουλο διάδοχο του Γιούνγκερ



Στις Βρυξέλλες, στους κόλπους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόµµατος, το τελευταίο διάστηµα συζητείται ένα όνοµα Ελληνα πολιτικού για τη διαδοχή του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στη θέση του επικεφαλής της Κοµισιόν, δεδοµένου ότι ο τελευταίος µε πρόσφατες δηλώσεις του στη Γερµανική ∆ηµόσια Ραδιοφωνία αποκάλυψε ότι δεν σκοπεύει να διεκδικήσει δεύτερη θητεία το 2019.

Ο λόγος για τον ∆ηµήτρη Αβραµόπουλο, ο οποίος, όπως λέγεται στις σχετικές συζητήσεις, συγκεντρώνει όλες τις προϋποθέσεις για τη συγκεκριµένη αποστολή.

∆ηλαδή, θεωρείται πολιτικός που µπορεί να συγκεντρώσει την υποστήριξη αρκετών πτερύγων του Ευρωκοινοβουλίου, ενώ το έργο του στο χαρτοφυλάκιό του θεωρείται επιτυχηµένο.

Η θητεία του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, λήγει τον Νοέµβριο του 2019 και όσοι γνωρίζουν καλά τον Ελληνα πολιτικό υποστηρίζουν ότι, αν και δεν παίρνει θέση στα εν λόγω σενάρια, δεν θα έλεγε όχι σε µια συζήτηση για την ανάληψη αυτού του τόσο υψηλού αξιώµατος, αλλά και σε µια εξέλιξη που θα ήταν ιδιαίτερα τιµητική για τη χώρα µας.