Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Τάξη σχολείου σε ορεινό χωριό έμεινε χωρίς δασκάλα γιατί την... απέσπασε στο γραφείο της βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ



Αναστάτωση επικρατεί σε απομακρυσμένο χωριό των Τρικάλων, καθώς σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, δασκάλα του δημοτικού σχολείου μετατέθηκε στο γραφείο βουλευτίνας του ΣΥΡΙΖΑ.

Πρόκειται για το ορεινό χωριό Τρανόβαλτος, του Νομού Κοζάνης, το οποίο απέχει 42 χιλιόμετρα από την Κοζάνη και βρίσκεται σε μια προέκταση της οροσειράς των Καμβουνίων ορέων.

Σύμφωνα με το trikalanews.gr, «εν μία νυκτί», η ηρεμία του χωριού αυτού αλλά και των γύρω χωριών χάλασε καθώς πλέον η β' τάξη δημοτικού δεν έχει δασκάλα. Η δασκάλα που υπηρετούσε εκεί, μετατέθηκε στο στο πολιτικό γραφείο της βουλευτού Παναγιώτας Δριτσέλη. 

Στο 6θέσιο Δημοτικό Σχολείο Τρανόβαλτου, φοιτούν παιδιά τόσο από το χωριό Τρανόβαλτος όσο και από τα γύρω χωριά Μικρόβαλτος, Λαζαράδες και Ελάτη. 

Το τμήμα της Δευτέρας Τάξης που έμεινε ξαφνικά χωρίς δασκάλα – αφού την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου έγινε η απόσπαση και την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου η δασκάλα έφυγε από το σχολείο – έχει 7 μαθητές. 

Από τις 18 Οκτωβρίου, τα μαθήματα στην συγκεκριμένη τάξη, προσπαθούν να καλύψουν οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί του σχολείου, οι οποίοι αναγκάζονται να μοιράζουν τον πολύτιμο εκπαιδευτικό χρόνο, ανάμεσα στις τάξεις τους και την Δευτέρα Τάξη.

 «Ό,τι είναι νόμιμο δεν είναι και ηθικά ορθό. Απομακρύνουμε κάποιον από την τάξη, αφού πρώτα φροντίσουμε για την αντικατάστασή του και μάλιστα όταν η τάξη αυτή έχει μέσα ένα παιδάκι με αυτισμό, ένα με δυσπραξία και ένα άλλο με ελλειμματική προσοχή. Κι όμως, η κυρία Δριτσέλη, βουλευτής Τρικάλων, όλα αυτά τα διέγραψε και έκρινε ότι η παρουσία της εκπαιδευτικού στο πολιτικό της γραφείο, είναι πολύ πιο απαραίτητη» αναφέρει μεταξύ άλλων η επώνυμη καταγγελία που λάβαμε και δεν παραλείπει να κάνει λόγο για την «ευαισθησία των πολιτικών ηγετών στα θέματα Παιδείας», γράφει το trikalanews.gr. 

«Ούτε η εκπαιδευτικός είναι άμοιρη ευθυνών. Την μια μέρα βγήκε η απόσπαση, την ίδια μέρα είπε ότι πρέπει να φύγει», προσθέτει ο καταγγέλων στο trikalanews.gr. 

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του trikalanews.gr η κυρία Παναγιώτα Δριτσέλη, έχει ήδη ενημερωθεί από την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου με e-mail από την διεύθυνση του σχολείου, για την αναστάτωση που προκλήθηκε στο ακριτικό Δημοτικό Σχολείο Τρανόβαλτου με την αιφνίδια απομάκρυνση της εκπαιδευτικού, καθώς και για την δυσαρέσκεια μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων, όμως μέχρι αργά το βράδυ της Δευτέρας 22 Οκτωβρίου, η βουλευτής δεν είχε στείλει καμία απάντηση.

Το θέμα θα συζητούνταν σήμερα από την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Κοζάνης και την διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Τρανόβαλτου.