Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

χωριο



Πρόστιμα σε ιερέα και παρισταμένους χωριού του Άργους

 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Αστυνομία βρέθηκε σε εκκλησία στην περιοχή του Άργους (σε χωριό της επαρχίας) – μετά από επώνυμη καταγγελία πολίτη – όπου τελούνταν μνημόσυνο και υπήρχαν περισσότερα από τον προβλεπόμενο αριθμό ατόμων. Μετά τον έλεγχο που έγινε, επιβλήθηκε στον ιερέα πρόστιμο 1500 ευρώ και από 300 ευρώ σε παριστάμενους.



Το πέτρινο χωριό του Πάρνωνα

Συγκαταλέγεται ανάμεσα στα πιο όμορφα χωριά της Πελοποννήσου και βρίσκεται σε απόσταση περίπου 30 χιλιομέτρων από το Λεωνίδιο, στο δρόμο που συνδέει την Αρκαδία με τη Λακωνία. Ο Κοσμάς σκαρφαλωμένος σε υψόμετρο 1.150 μέτρων σε μια πλαγιά του Πάρνωνα, είναι πνιγμένος μέσα σε δάση από έλατα, καστανιές, καρυδιές και πλατάνια.



Το χωριό στην ορεινή Αρκαδία που σε ταξιδεύει στο χρόνο

Αν αναζητάς έναν προορισμό που θα σε ταξιδέψει πίσω σε εποχές άλλες, πιο παραδοσιακές, τότε ο Βλόγγος στην ορεινή Αρκαδία, είναι ένας ιδανικός προορισμός. Πρόκειται για ένα από τα πιο ορεινά χωριά της Αρκαδίας, με πανοραμική θέα, που κόβει την ανάσα και μαγεύει όσους το επισκέπτονται.



Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν το χωριό των Αποστόλων Πέτρου και Ανδρέα - Βρήκαν εκκλησία και μωσαϊκά

Ισραηλινοί αρχαιολόγοι ανακάλυψαν ένα συγκρότημα εκκλησιών, το οποίο φέρεται να ανήκει στο ψαροχώρι όπου οι Απόστολοι Πέτρος και Ανδρέας είχαν γεννηθεί και το οποίο είχε επισκεφτεί ο Ιησούς.



Έκθεση Φωτογραφίας: "Οία - Πορτρέτο ενός Χωριού 1977-1979" της Pamela Browne

Μια μοναδική συλλογή φωτογραφιών της Pamela Browne από τη δεκαετία του 1970 στη Σαντορίνη (Οία & Φοινικιά) θα παρουσιαστεί την Πέμπτη 11 Απριλίου, στις 7 το απόγευμα, στην Image Gallery με τίτλο "Οία - Πορτρέτο ενός Χωριού 1977-1979". 



Πέντε νέοι επιστρέφουν για να ζωντανέψουν τη Βαμβακού, ένα χωριό 9 κατοίκων! (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Χτίστηκε στα μέσα του 15ου αιώνα σε υψόμετρο 903 μέτρων στις πλαγιές του Πάρνωνα, στη Λακωνία. Η Βαμβακού, ένα χωριό με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά και μακρά ιστορία, πριν από την Επανάσταση είχε 200 πολυμελείς οικογένειες· δημογραφικά «χτυπήθηκε» από την Κατοχή, τον Εμφύλιο, τη μετανάστευση, κυρίως στις ΗΠΑ, τη Ρωσία και την Αφρική, και την αστυφιλία.