Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Τα εύσημα στον Αυγενάκη για την εκδήλωση της ΝΔ για τα τροχαία



Αναμφισβήτητα επιτυχημένη ήταν η εκδήλωση-σύσκεψη που συγκάλεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Ηράκλειο και είχε ως θέμα την οδηγική συμπεριφορά στην Κρήτη, τις οδικές υποδομές του νησιού και τον Βόρειο Οδικό Άξονα.

Η σύσκεψη έγινε στο ξενοδοχείο «Ατλαντίς» και για να φτάσει σε αυτό το υψηλό επίπεδο, δούλεψαν στο παρασκήνιο πολλά άτομα, όλα υπό το βλέμμα και την καθοδήγηση του Λευτέρη Αυγενάκη.

Η εκδήλωση αυτή δεν ήταν άλλη μία, κομματικού τύπου (… άρα άνευ σημασίας, για πολλούς) συγκέντρωση φορέων και διαφόρων εκπροσώπων, που μαζεύτηκαν κάπου για να κάνουν δημόσιες σχέσεις.

Αντιθέτως, στη σύσκεψη αυτή ακούστηκαν πολλές συγκλονιστικές απόψεις και ενδιαφέρουσες εκτιμήσεις για την οδηγική συμπεριφορά στην Κρήτη,
Μετά από χρόνια προσπάθειας με δεκάδες φορείς του νόμου και της Κρήτης, με πολύ σοβαρή και οργανωμένη δουλειά από όλους, βρίσκεται πλέον πολυ ψηλά στην ατζέντα της ΝΔ και του επόμενου πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, το θέμα της οδικής ασφάλειας και του ΒΟΑΚ.

Μπορεί ασφαλώς, τόσο ο Πρόεδρος του Κόμματος, όσο και ο Γραμματέας να εισπράττουν θετικά σχόλια, απ' όσους είτε συμμετείχαν, είτε ενημερώθηκαν απο τα μέσα ενημέρωσης , όμως το γεγονός ότι το περασμένο Σαββατοκύριακο είχαμε 3 ακόμη νεκρούς από τροχαία στους δρόμους της Κρήτης, αποτελεί επιβεβαίωση αυτού που ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε σε όλους τους τόνους, ότι «το θέμα του ΒΟΑΚ θέλει συστηματική και εις βάθος δουλειά.

Θέλω να πάμε ένα βήμα παραπέρα. Να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για το ζήτημα της οδικής ασφάλειας και της οδικής συμπεριφοράς. Συνολικά, σε ολόκληρη τη χώρα, αλλά και ειδικότερα εδώ στην Κρήτη».