Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Συναγερμός στην Κρήτη - Με μηνιγγίτιδα νοσηλεύονται δύο παιδιά



Συναγερμός έχει σημάνει στην Κρήτη καθώς δύο παιδιά νοσηλεύονται με μηνιγγίτιδα στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Χανίων, από τις αρχές της εβδομάδας.

Τα παιδιά, ηλικίας 4 και 10 ετών, δεν έχουν σχέση μεταξύ τους και προέρχονται από διαφορετικές οικογένειες, ενώ πήγαιναν και σε διαφορετικά σχολεία.

Ο διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος, Μηνάς Βουλγαρίδης δήλωσε πως πρόκειται για ιογενή μηνιγγίτιδα, και η κατάστασή τους δεν εμπνέει ανησυχία, καθώς λαμβάνουν την απαραίτητη θεραπεία και η πορεία της υγείας τους είναι ικανοποιητική.

Καθώς πρόκειται για ιογενή μηνιγγίτιδα, σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, δεν απαιτείται απολύμανση των αιθουσών όπου πήγαιναν σχολείο οι ασθενείς μαθητές, παρά μόνο η τήρηση των κανόνων υγιεινής.

Όσον αφορά τους κανόνες υγιεινής που οφείλουν να ακολουθούν οι συμμαθητές των παιδιών, συστήνεται:

• Σχολαστικό πλύσιμο των χεριών με σαπούνι και νερό πριν το φαγητό ή την προετοιμασία του φαγητού καθώς και μετά τη χρήση τουαλέτας ή την αλλαγή πάνας σε παιδιά (τόσο του παιδιού όσο και του ενήλικα που το φροντίζει).

• Σχολαστικό και συχνό πλύσιμο των χεριών (τρίψιμο για τουλάχιστον 15-20 δευτερόλεπτα) τόσο του ασθενούς με διαρροϊκές κενώσεις όσο και του ατόμου που τον φροντίζει.