Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 -

Συγκλονίζουν συγγενείς και φίλοι που αναζητούν τους ανθρώπους τους στο νεκροτομείοΓεμάτοι αγωνία συγγενείς θυμάτων, αλλά και αγνοουμένων από τη φωτιά σε Μάτι και Ραφήνα μεταβαίνουν στο νεκροτομείο στο Γουδί. 

Απελπισμένοι άνθρωποι που έζησαν στιγμές πόνου μαθαίνοντας πως οι δικοί τους έχασαν τη ζωή τους στην τραγωδία στο Μάτι και άλλοι γεμάτοι αγωνία καθώς οι συγγενείς τους δεν έχουν δώσει σημεία ζωής από το απόγευμα της μαύρης Δευτέρας πηγαίνουν στο νεκροτομείο. 

Εκεί θα γίνει η διαδικασία της ταυτοποίησης των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στην πυρκαγιά. Η διαδικασία ταυτοποίησης θα γίνει μέσω της μεθόδου του DNA.

«Ο γιος μου αγνοείται, αλλά ξέρω ότι έχει πνιγεί»

Τραγικές είναι οι φιγούρες των συγγενών που καταφθάνουν στο νεκροτομείο. Ο πατέρας του 25χρονου Βίκτωρα Μίχα, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν κατά τη διάρκεια της φωτιάς, είπε πως επικρατεί ένα μπάχαλο. «Ο γιος μου αγνοείται, αλλά ξέρω ότι πνίγηκε. Πήγαμε αρχικά στον Ευαγγελισμό άλλα δεν είχαν ιδέα για την ταυτοποίηση με τη μέθοδο του DNA. Τελικά έδωσα δείγμα εδώ. Ο γιος μου θεωρείται  αγνοούμενος αλλά ξέρω ότι πνίγηκε», είπε ο τραγικός πατέρας. 

Ο πατέρας του 25χρονου Βίκτωρα ΜίχαΟ πατέρας του 25χρονου Βίκτωρα Μίχα

Ο 25χρονος Βίκτωρας Μίχας αγνοείται από τη Δευτέρα

Ο 25χρονος Βίκτωρας Μίχας αγνοείται από τη Δευτέρα

Στο νεκροτομείο και η μητέρα 13χρονου που αγνοείται 

Την πόρτα του νεκροτομείου πέρασε και η μητέρα του 13χρονου Δημήτρη Αλεξόπουλου με όση ψυχική δύναμη της έχει απομείνει πήγε στο νεκροτομείο όπου μεταφέρθηκαν κάποιες από τις σορούς των ατόμων που έχασαν τη ζωή τους στη φωτιά. 
Η γυναίκα υπεβλήθη σε εξέταση DNA, ώστε να μάθει αν το παιδί είναι ανάμεσα στα θύματα.
Υπενθυμίζεται πως ο 13χρονος  αγνοείται από τη Δευτερα στις 18.00 από το Μάτι όπου έφυγε με τους παππούδες του με το αμάξι του θείου του.

Πήγαν στο νεκροτομείο μήπως αναγνωρίσουν τη φίλη τους

Επίσης την είσοδο του νεκροτομείο περάσαν οι φίλες της αγνοούμενης Στέλλας Χριστοφίδου. Εκείνες δεν μπορούν να υποβληθούν σε ταυτοποίηση DNA, αφού δεν αναζητούν κάποια συγγενή τους. Ωστόσο ήλπιζαν πως θα τις αφήσουν να δουν τις σορούς μήπως και αναγνωρίσουν τη φίλη τους.

Η αγνοούμενη Στέλλα ΧριστοφίδουΗ αγνοούμενη Στέλλα Χριστοφίδου

Χθες μία από τις φίλες της η Ειρήνη Ρούσσου είχε πει «πήγαμε στο σπίτι ήταν ένα ερείπιο, δεν βρήκαμε τίποτα. Μας είπαν οι γείτονες ότι πήραν το αυτοκίνητο μαζί με μια ακόμα οικογένεια και έφυγαν. Προσπαθώ να βρω ένα Φόρντ στα αποκαΐδια. Αλλά δεν βρίσκω τίποτα. Και η οικογένειά της ψάχνει, με αυτοκίνητα με μηχανές, ψάχνουν όλοι. Ακόμα τίποτα».

Η Ειρήνη Ρούσσου αναζητά τη φίλη της Στέλλα Χριστοφίδου

Η Ειρήνη Ρούσσου αναζητά τη φίλη της Στέλλα Χριστοφίδου

Περίμενα να έρθει να με πάρει -Το αυτοκίνητο βρέθηκε καμμένο

Ενας φίλος τους αγνοούμενου Σπύρου Κάκαρη πήγε και αυτός στο νεκροτομείο. Ο 40χρονος που είχε υπηρετήσει στις ειδικές δυνάμεις θα πήγαινε το απόγευμα της Δευτέρας με το αυτοκίνητο της κοπέλας τους να πάρει ένα φίλο του, τον Χρήστο Μυλωνά. Δεν έφτασε ποτέ.

Ο 40χρονος Σπύρος Κάκαρης

Ο 40χρονος Σπύρος Κάκαρης

Σήμερα ο Χρήστος Μυλωνάς μιλώντας στους δημοσιογράφους είπε πως το ΙΧ του φίλου βρέθηκε τρακαρισμένο και καμένο. Μάλιστα μέσα στο ΙΧ βρέθηκε και το σκυλί του απανθρακωμένο. Πληροφορίες αναφέρουν πως στο αυτοκίνητο μαζί με τον 40χρονο Κάκαρη ήταν και η κοπέλα του Αθηνά Κάραλη, το όνομα της οποίας βρίσκεται και αυτό στη λίστα με τους αγνοούμενους. Μάλιστα η κόρη της απηύθυνε έκκληση σε όποιον μπορεί να γνωρίζει κάτι. 

Η Αθηνά Κάραλη

Η Αθηνά Κάραλη

Στο νεκροτομείο αναμένεται να φθάσουν και άλλοι συγγενείς θυμάτων και αγνοουμένων προκειμένου να συνεχιστεί η ταυτοποίηση των σορών που εντοπίστηκαν σε διάφορα σημεία στο Μάτι, μετά το πέρασμα της πυρκαγιάς. 

Πηγή: iefimerida.gr