Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Στον προϋπολογισμό κονδύλι για τους καναλάρχες που θα μπουν φυλακή!



Στην ειδική έκθεση που συνοδεύει την τροπολογία Παππά υπάρχει και κονδύλι από τον  προϋπολογισμό για τα έξοδα φυλάκισης των καναλαρχών εκείνων, που δεν θα συμμορφωθούν με την υπουργική απόφαση και θα συνεχίσουν να εκπέμπουν!

Την σχετική απόφαση συνυπογράφουν ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος και ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Παππάς κατέθεσε τροπολογία στο σχέδιο νόμου «Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας και άλλες διατάξεις» για την επιβολή αυστηρότερων ποινικών και διοικητικών κυρώσεων σε βάρος μη αδειοδοτημένων καναλιών που συνεχίζουν να εκπέμπουν πρόγραμμα.

 

Σύμφωνα με την τροπολογία, επιβάλλονται κυρώσεις στις περιπτώσεις παροχής και διανομής περιεχομένου σε ελεύθερη και εθνική ή περιφερειακή εμβέλεια από μη αδειοδοτούμενα τηλεοπτικά κανάλια (παρόχους) και αυτό αφορά και τη διανομή, κωδικοποίηση και μετάδοση προγραμμάτων.

Σε περίπτωση παράβαση οι κυρώσεις αυστηροποιούνται με φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους και με χρηματική ποινή ύψους από 20.000 ευρώ, ενώ έως τώρα ο νόμος προβλέπει φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών και χρηματική ποινή ύψους από τρεις χιλιάδες ευρώ.

Επιπλέον, με φυλάκιση ενός έτους και με χρηματική ποινή ύψους από 20.000 ευρώ έως 1.500.000 ευρώ θα τιμωρείται η παράβαση σχετικά με τα δικαιώματα χρήσης ραδιοσυχνοτήτων, καθώς και η παράνομη εμπορία ή χρήση τερματικού εξοπλισμού.

Η τροπολογία προβλέπει ότι όλες οι ποινές και τα πρόστιμα ισχύουν πέντε ημέρες μετά τη δημοσίευση σε ΦΕΚ της υπουργικής απόφασης.