Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Στο Σικάγο, πριν από τον Λευκό Οίκο, ο Αλέξης Τσίπρας



Το Σικάγο σχεδιάζει να επισκεφθεί ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πριν μεταβεί στην Ουάσινγκτον για να συναντηθεί στον Λευκό Οίκο στις 17 Οκτωβρίου με τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ.

Η επίσκεψη στο Σικάγο, πριν τον Λευκό Οίκο, είναι ακόμη υπό εξέταση, δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί. Τελικές αποφάσεις αναμένεται να παρθούν σήμερα ή αύριο από το Μέγαρο Μαξίμου για το αν θα ενταχθεί στο ταξίδι στις ΗΠΑ.

Ωστόσο, αν πραγματοποιηθεί πρώτα η μετάβαση στο Σικάγο, θα πρόκειται για μια τόσο συμβολική, όσο και επικοινωνιακή κίνηση γιατί ο Έλληνας Πρωθυπουργός σκοπεύει στην πρώτη του στάση στις ΗΠΑ -και πιο συγκεκριμένα το διήμερο 14-15 Οκτωβρίου- να μετέχει , μεταξύ άλλων, σε ομογενειακή εκδήλωση που θα διοργανώσει ο Ελληνοαμερικανός επιχειρηματία Τζον Κάλαμος και οι συνεργάτες του που πρόσφατα μαζί με τον ολλανδικό όμιλο Exin Partners απέκτησαν τον έλεγχο της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός σκοπεύει με την παρουσία του στη συγκεκριμένη εκδήλωση να τιμήσει τους Ελληνοαμερικανούς επιχειρηματίες για την επενδυτική τους κίνηση και παράλληλα να αναδείξει την προσέλκυση των επενδύσεων στην Ελλάδα ως εκ των σημαντικότερων στόχων της κυβέρνησης του, στην προσπάθεια να βγει η χώρα οριστικά από τα προγράμματα επιτροπείας τον Αύγουστο του 2018.

Στις ιδέες που έχουν πέσει στο τραπέζι και εξετάζονται είναι, στη διήμερη επίσκεψη, να συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα του Πρωθυπουργού ομιλία σε think tank και συναντήσεις με γερουσιαστές και πολιτειακούς αξιωματούχους.