Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Στο χωράφι με τις 26 σορούς τα νεκρά δίδυμα κοριτσάκια



Τραγικός είναι ο επίλογος στην προσπάθεια ανεύρεσης των δίδυμων 9χρονων κοριτσιώνΣοφίας και Βασιλικής Φιλιπποπούλου που συγκλόνισε τις τελευταίες ημέρες το πανελλήνιο.

Όπως προέκυψε από τις ταυτοποιήσεις DNA τα άτυχα κοριτσάκια, όπως και οι παππούδες τους είναι μεταξύ των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι.

Το αυτοκίνητο του παππού των κοριτσιών είχε βρεθεί καμμένο έξω από το οικόπεδο όπου είχαν βρει φρικτό τέλος αγκαλιασμένοι μέσα στις φλόγες συνολικά 26 άνθρωποι, οι οποίοι είχαν συναντήσει εκεί αδιέξοδο στην προσπάθειά τους να φτάσουν στη θάλασσα για να γλιτώσουν από την πύρινη λαίλαπα.

Για την εξεύρεση τους είχε εκδοθεί και Amber Alert από το Χαμόγελο του Παιδιού. Οι γονείς έχουν ενημερωθεί για την οδυνηρή εξέλιξη σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Οι σοροί των κοριτσιών ταυτοποιήθηκαν, όπως επιβεβαίωσε ο ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης που είχε αναλάβει το έργο της αναζήτησής τους.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ τα δίδυμα κορίτσια, μαζί με τη γιαγιά και τον παππού τους, βρέθηκαν αγκαλιασμένα στο χωράφι στο Μάτι, όπου εντοπίστηκαν νεκροί οι 26 άνθρωποι.

Το πρωί της Παρασκευής στο Εργαστήριο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας κλήθηκαν οι γονείς των διδύμων για να δώσουν πρόσθετο γενετικό υλικό. Το ζευγάρι προσκόμισε και προσωπικά αντικείμενα των παιδιών τους προκειμένου να γίνει διασταύρωση με το DNA θυμάτων που βρίσκονται ήδη στο νεκροτομείο.

Τα κορίτσια παραθέριζαν με τους παππούδες τους στην Ανατολική Αττική και από τη Δευτέρα που ξέσπασε η πυρκαγιά αγνοούνταν.

Ο πατέρας τους Γιάννης Φιλιππόπουλος νόμισε ότι τα αναγνώρισε σε πλάνο τηλεοπτικού σταθμού από σκάφος που μετέφερε διασωθέντες στο λιμάνι της Ραφήνας και ζήτησε βοήθεια από όποιον γνώριζε κάτι να δώσει πληροφορίες για την τύχη τους. Σύντομα διευκρινίστηκε, όμως, ότι τα κορίτσια στο σκάφος δεν ήταν τα δίδυμα και έκτοτε άρχισε η προσπάθεια εντοπισμού τους.

Η ιστορία των δίδυμων 9χρονων κοριτσιών Φιλιππόπουλου προκάλεσε πανελλήνια συγκίνηση. Δυστυχώς, αργά το βράδυ της Παρασκευής έγινε γνωστή η είδηση ότι τα δύο κορίτσια είναι νεκρά.