Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Στην κατηγορία «Α» του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού παρέμεινε η ελληνική ναυτιλία



Στην κατηγορία «Α» του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού παρέμεινε η ελληνική ναυτιλία, κατόπιν της ολοκλήρωσης των εργασιών της 29ης Συνόδου του Οργανισμού, οι οποίες διεξήχθησαν στο Λονδίνο.

Την Ελλάδα εκπροσώπησε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Ναυτιλίας, Ιωάννης Θεοτοκάς, ο οποίος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, αναφέρθηκε στο μέγεθος και τη σημασία της ναυτιλίας για τη χώρα μας, αλλά και στη σημασία του έργου του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού στους τομείς της ασφάλειας της ναυτιλίας και της προστασίας του θαλασσίου περιβάλλοντος.

Ειδική μνεία έκανε στη συνεισφορά του ναυτεργατικού δυναμικού στη λειτουργία της ναυτιλίας αλλά και στην αναγκαιότητα αναβάθμισης των συνθηκών εργασίας και των επιπέδων εκπαίδευσης των ναυτικών. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε και στη συμβολή της ναυτιλίας στη διάσωση προσφύγων και μεταναστών στη Μεσόγειο.
 

Στο περιθώριο των εργασιών της συνέλευσης, o κ. Θεοτοκάς πραγματοποίησε διμερείς συναντήσεις με τον υπουργό Μεταφορών της Κύπρου Μάριο Δημητριάδη, τον υφυπουργό Μεταφορών της Κίνας Jianzhong He, τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης της Γεωργίας Dimitry Kumsishvili και τον υπουργό Μεταφορών της Αιγύπτου Saad Elgioshy.