Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

κορυφη



Η πορεία ανόδου του Τσιτσιπά στην παγκόσμια κατάταξη

Την Δευτέρα 5 Αυγούστου 2019 ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα είναι και επίσημα στο Νο5 της παγκόσμιας κατάταξης.

Λίγες ημέρες πριν κλείσει τα 21 του χρόνια ο Έλληνας τενίστας κατάφερε στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ να πάρει το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Citi Open και μαζί και το εισιτήριο για το top-5!



Οκτώ ελληνικά πανεπιστήμια στη λίστα με τα καλύτερα ακαδημαϊκά ιδρύματα παγκοσμίως

Οκτώ ελληνικά πανεπιστήμια συγκαταλέγονται στη λίστα της Παγκόσμιας Ακαδημαϊκής Κατάταξης για το 2019, που αξιολογούνται από ένα από τα σημαντικότερα συστήματα κατάταξης πανεπιστημίων, το Times Higher Education World University Rankings (THE).



Τα ελληνικά νησιά στην κορυφή του κόσμου. Παγκόσμιες πρωτιές και βραβεία

Με δύο παγκόσμιες πρωτιές και τρία συνολικά βραβεία, η Ελλάδα θριάμβευσε στην τελετή απονομής του καταξιωμένου θεσμού των ταξιδιωτικών διακρίσεων Conde Nast Traveller 21st Annual Readers’ Awards 2018, που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο. Συγκεκριμένα, η χώρα μας έλαβε:

Tην 1 η θέση στην κατηγορία «Καλύτερα νησιά παγκοσμίως» (Best islands /Favourite islands).  



Οι Eagles ξεπέρασαν σε πωλήσεις τον Μάικλ Τζάκσον και κατέκτησαν την κορυφή

Η συλλογή με τις πρώτες επιτυχίες του συγκροτήματος από την Καλιφόρνια Eagles, που κυκλοφόρησε το 1976, αναδείχθηκε στον δίσκο με τις περισσότερες πωλήσεις όλων των εποχών, ξεπερνώντας το «Thriller» του Μάικλ Τζάκσον, σύμφωνα με τη νέα κατάταξη που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Αμερικανική Ένωση Δισκογραφικής Βιομηχανίας.



Το μουσείο του Τζέιμς Μποντ στην κορυφή των Άλπεων

Ένα νέο Μουσείο James Bond ανοίγει τις πύλες του φέτος το καλοκαίρι και όπως είναι συνηθισμένο για τον ήρωα της κινηματογραφικής σειράς, τον Βρετανό μυστικό πράκτορα 007, έτσι και οι επισκέπτες του πρέπει να ταξιδέψουν σε απομονωμένη, παγωμένη τοποθεσία για να το εντοπίσουν.



Οι πρώτοι Έλληνες που κατέκτησαν τη δυσκολότερη κορυφή των Ιμαλαΐων

«Πρέπει να νικήσεις στον ίδιο σου τον εαυτό, για να επικρατήσει η επιθυμία της λογικής» τονίζουν οι  Αντώνης Συκάρης και Φώτης Θεοχάρης, οι δύο πρώτοι Έλληνες που κατέκτησαν την Kangchenjunga, τη δυσκολότερη κορυφή των Ιμαλαΐων, με ύψος 8.586 μέτρα, που βρίσκεται ανάμεσα και μέσα στο Νεπάλ και την Ινδία.