Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

ελληνικη



Κοβεντάρειος Βιβλιοθήκη Κοζάνης: Η απίστευτη ιστορία του Αυστραλού στρατιώτη που πολέμησε τους Ναζί με φυλαχτό την ελληνική σημαία

Στις εμπόλεμες ζώνες οι στρατιώτες αναπτύσσουν μια ιδιαίτερη σχέση με τη σημαία της πατρίδας τους, της δίδουν διάσταση πέρα και πάνω από το δικό τους διαμέτρημα, σε πλείστες περιπτώσεις δεν διστάζουν να πεθάνουν κρατώντας την στην αγκαλιά τους προκειμένου να μην πέσει σε χέρια που δεν θα την σεβαστούν.



Συγκινητικές γιορτές για την 25η Μαρτίου στα ελληνικά σχολεία Καΐρου

Συγκινητικές στιγμές χάρισαν σε όλους όσοι τις παρακολούθησαν οι σχολικές γιορτές της Αχιλλοπουλείου και της Αμπετείου Σχολής, των ελληνικών σχολείων του Καϊρου, που πραγματοποιήθηκαν για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.



Συμφωνία των Πρεσπών: Στη Βουλή την άλλη εβδομάδα

Από την άλλη εβδομάδα η Συμφωνία των Πρεσπών στην Ολομέλεια, όπως εκτιμά ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, τονίζοντας πως ακόμα και να εισαχθεί στις επιτροπές αυτή την εβδομάδα η Ολομέλεια δεν θα ασχοληθεί.



1826: Η άγνωστη ελληνική εκστρατεία στον Λίβανο

Μία από τις άγνωστες επιχειρήσεις των Ελλήνων κατά τη διάρκεια της Επανάστασης του 1821, ήταν η λεγόμενη «εκστρατεία» στον Λίβανο. Ενώ η ιδέα και ο σχεδιασμός φάνταζαν εξαιρετικοί, τελικά η εκστρατεία έγινε όχι υπό την αιγίδα της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά με ιδιωτική πρωτοβουλία και κατέληξε σε παταγώδη αποτυχία. Ας δούμε με περισσότερες λεπτομέρειες τα γεγονότα.



Kινδυνεύει να καταργηθεί ο Σταυρός από την Ελληνική σημαία ;

Διαγράφουν τόν Ἰησοῦ Χριστό, τό Ἔθνος καί τήν οἰκογένεια ἀπό τό Σύνταγμα



Παρέλαση 28 Οκτωβρίου στα Γιάννενα-Φοιτητές από την Κύπρο έκλεψαν την παράσταση

«Η Μακεδονία είναι ελληνική». Αυτό ήταν το σύνθημα που ακούστηκε από τα χείλη Κυπρίων φοιτητών που συμμετείχαν και φέτος στη στρατιωτική και μαθητική παρέλαση στα Γιάννενα.