Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Στην Ελλάδα ο Τσίπρας, ποιος θα τον εκπροσωπήσει στη Σύνοδο Κορυφής



Από τον πρωθυπουργό της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ θα εκπροσωπηθεί ο Αλέξης Τσίπρας στην αυριανή συνεδρίαση της Συνόδου Κορυφής, η οποία θα προσπαθήσει να λύσει το γρίφο των προσώπων που θα στελεχώσουν τις ανώτατες θέσεις στους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Ο Έλληνας πρωθυπουργός αμέσως μετά τη διακοπή των εργασιών του έκτακτου Ευρωπαϊκού Συμβουλίουεπέστρεψε στην Ελλάδα, καθώς το βράδυ μιλάει σε προεκλογική συγκέντρωση στο Ηράκλειο.

Ο Αλέξης Τσίπρας επικαλέστηκε τις «ανελαστικές υποχρεώσεις της προεκλογικής εκστρατείας», αλλά δήλωσε ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες είναι κοντά σε μια συμφωνία.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η συντριπτική πλειοψηφία των Ευρωπαίων ηγετών τάχθηκε κατά της υποψηφιότητας του Μάνφρεντ Βέμπερ, η οποία «δεν ενώνει αλλά διαιρεί την Ευρώπη», ενώ, όπως είπε, καταγράφηκε και μια ισχυρή πλειοψηφία υπέρ της υποψηφιότητας του Φρανς Τίμερμανς, την οποία «στηρίζουν όλες οι προοδευτικές δυνάμεις της Ευρώπης».

Από την πλευρά του ο Ισπανός πρωθυπουργός έκανε λόγο για διαφωνίες μεταξύ των ηγετών που κατέστησαν δύσκολη τη συμφωνία. «Θα βρούμε μια λύση αύριο», τόνισε και παράλληλα εξέφρασε την τεράστια απογοήτευση του για το γεγονός ότι η συμφωνία είναι πολύ δύσκολη λόγω των διαφορών στην Ευρωπαϊκή Ένωση.