Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο



Πρόεδρος Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου: Η Βόρεια Μακεδονία ανήκει στην ευρωπαϊκή οικογένεια

Το μήνυμα ότι ανήκουν στην ευρωπαϊκή οικογένεια και ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα είναι στο πλάι τους έστειλε ο πρόεδρος του ευρωπαϊκού αυτού οργάνου Νταβίντ Σασόλι στους πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας, και ιδιαίτερα στους νέους της χώρας αυτής ενόψει επίσκεψης που θα πραγματοποιήσει σήμερα σε αυτή.



Στη Βόρεια Μακεδονία ο πρόεδρος του ΕΚ : Παραμείνετε σε ευρωπαϊκή τροχιά

Στο πρώτο του επίσημο ταξίδι εκτός της ΕΕ, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι θα επισκεφθεί τη Βόρεια Μακεδονία. Ο Πρόεδρος θα βρίσκεται στα Σκόπια την επόμενη Δευτέρα και Τρίτη, 4 και 5 Νοεμβρίου. Επιπλέον, έχει προγραμματιστεί επίσκεψή του στα Τίρανα για τις 2 και 3 Δεκεμβρίου.

Πριν την επίσκεψή του, ο Πρόεδρος Σασόλι δήλωσε:



Στην Ελλάδα ο Τσίπρας, ποιος θα τον εκπροσωπήσει στη Σύνοδο Κορυφής

Από τον πρωθυπουργό της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ θα εκπροσωπηθεί ο Αλέξης Τσίπρας στην αυριανή συνεδρίαση της Συνόδου Κορυφής, η οποία θα προσπαθήσει να λύσει το γρίφο των προσώπων που θα στελεχώσουν τις ανώτατες θέσεις στους ευρωπαϊκούς θεσμούς.



Την κατάργηση της θερινής ώρας ζήτησε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με ψήφισμά του την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να προβεί σε «διεξοδική αξιολόγηση» των ρυθμίσεων για την αλλαγή της θερινής ώρας και αν χρειαστεί να υποβάλει πρόταση για την αναθεώρηση αυτής της διαδικασίας.



Συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τις πλημμύρες στην Δυτική Αττική

Οι φονικές πλημμύρες στην Δυτική Αττική αποτέλεσαν θέμα συζήτησης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Με ανάρτησή του στο twitter ο Δημήτρης Παπαδημούλης τόνισε ότι θα κάνει ότι μπορεί ώστε να εκφραστεί έμπρακτα η αλληλεγγύη.



«Ναι» στην άρση ασυλίας της Μαρίν Λεπέν από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Με συντριπτική πλειοψηφία, η Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ψήφισε σήμερα υπέρ της άρσης της ασυλίας της Μαρίν Λεπέν επειδή είχε αναρτήσει στο Twitter φωτογραφίες από τις ωμότητες που διαπράττει το Ισλαμικό Κράτος.