Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Σύνοδος Κορυφής



Μητσοτάκης: Εφάπαξ και εντός του 2020 τα αναδρομικά στους συνταξιούχους

Μήνυμα πως η κυβέρνηση θα καταβάλει εφάπαξ, πλήρως και μέσα στο 2020 τα αναδρομικά στους συνταξιούχους έστειλε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός, τονίζοντας πως θα σεβαστεί την απόφαση του ΣτΕ.

Παράλληλα, είπε πως το κόστος για τον προϋπολογισμό είναι 1,4 δισ. ευρώ και απευθυνόμενος στους συνταξιούχους ζήτησε να εκτιμηθεί το ότι το ποσό θα δοθεί εφάπαξ.



Μακρόν: Ο καθένας πρέπει να αναλάβει την ευθύνη του

Σε περίπου μία ώρα αναμένεται οι 27 ηγέτες της ΕΕ να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για τρίτη ημέρα. Πριν από λίγο ωστόσο, συναντήθηκαν η 'Ανγκελα Μέρκελ, ο Εμμανουέλ Μακρόν, η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν και ο Σαρλ Μισέλ.



Με Ζάεφ, Ράμα, Ερντογάν και Τραμπ θα συναντηθεί ο Μητσοτάκης στις ΗΠΑ

Για τις Ηνωμένες Πολιτείες όπου από την Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ για το Κλίμα και στις εργασίες της 74ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών (ΓΣΗΕ) στη Νέα Υόρκη, αναχωρεί την Κυριακή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.



Επικεφαλής της Κομισιόν η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν - Στην ΕΚΤ η Λαγκάρντ

Το ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ
Συμφώνησαν στις Βρυξέλλες οι ευρωπαίοι ηγέτες για τους επόμενους επικεφαλής στις κορυφαίες θέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.



Σύνοδος Κορυφής: Συμβιβασμό προβλέπει ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας

Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Πέτερ Πελεγκρίνι βλέπει αίσιο τέλος στην αυριανή Σύνοδος Κορυφής και πως τελικά θα επιτευχθεί συμφωνία.



Στην Ελλάδα ο Τσίπρας, ποιος θα τον εκπροσωπήσει στη Σύνοδο Κορυφής

Από τον πρωθυπουργό της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ θα εκπροσωπηθεί ο Αλέξης Τσίπρας στην αυριανή συνεδρίαση της Συνόδου Κορυφής, η οποία θα προσπαθήσει να λύσει το γρίφο των προσώπων που θα στελεχώσουν τις ανώτατες θέσεις στους ευρωπαϊκούς θεσμούς.