Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Στην αγκαλιά του Αιγαίου βρέθηκε η σορός του ήρωα σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου



Με μάτια δακρυσμένα, πλήρωμα αλιευτικού σκάφους που συμμετείχε στις έρευνες εντόπισε σήμερα το πρωί τη σορό του άτυχου σμηναγού στην αγκαλιά του Αιγαίου. Η Ελληνας ήρωας Γιώργος Μπαλταδώρος, που έχασε την ζωή του από την πτώση του μαχητικού Mirage 2000, πάλεψε σαν λιοντάρι να το κατευθύνει προς τη θάλασσα και όχι σε κατοικημένη περιοχή, αφού πρώτα έκανε το χρέος του υπερασπίζοντας την πατρίδα στην αναχαίτηση των τουρκικών αεροσκαφών που παραβίασαν τον ελληνικό εναέριο χώρο. 

Η σορός του Γιώργου Μπαλταδώρου εντοπίστηκε ανοιχτά της Σκύρου. Οπως αποκάλυψε ο δήμαρχος του νησιού, γύρω στις 09:30 το πρωί, αλιευτικό σκάφος που συμμετείχε στις έρευνες εντόπισε την σορό του πιλότου.

Ο δήμαρχος Σκύρου Μίλτος Χατζηγιαννάκης ανέφερε στην «ΠΡΩΤΗ ΕΙΔΗΣΗ» ότι φαίνεται πως επιβεβαιώθηκαν οι πρώτες πληροφορίες ότι δεν πρόλαβε να αντιδράσει στην πτώση του αεροπλάνου.

Πολλοί ψαράδες από το νησί αλλά και από τα κοντινά νησιά πήραν μέρος στις έρευνες μόλις το επέτρεψαν οι καιρικές συνθήκες.

Υπενθυμίζεται πως χθες εντοπίστηκαν στην περιοχή των ερευνών η κάσκα του άτυχου χειριστή, η μικρή σωστική λέμβος και το κιτ επιβίωσης που διέθεται το Mirage στο cockpit. 

Την ίδια στιγμή εκτιμάται πως το κουφάρι του Mirage 2000-5 βρίσκεται σε βάθος 300 μέτρων.

Τώρα οι έρευνες έχουν εστιαστεί στον εντοπισμό του καθίσματος του άτυχου σμηναγού, καθώς εκεί βρίσκεται και ο καταγραφέας πτήσης (το μαύρο κουτί). Η ανάλυση των στοιχείων που έχει καταγράψει θα ρίξει φως στα αίτια της πτώσης του μοιραίου μαχητικού.

Θλίψη στη γειτονιά του Γιώργου

Θλίψη επικρατεί στη γειτονιά του πιλότου Γιώργου Μπαλταδώρου. Το πρωί της Παρασκευής, στο σπίτι του άτυχου σμηναγού βρέθηκε ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, αντιπτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου, ο οποίος ήθελε να συλλυπηθεί προσωπικά τη χήρα του Γιώργου Μπαλταδώρου.

Ο αρχηγός του ΓΕΑ δεν έμεινε πολλή ώρα στο σπίτι. Όταν βγήκε, δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις, σεβόμενος το πένθος της οικογένειας. «Δεν είναι σωστό. Θα κάνουν δηλώσεις άλλοι», είπε χαρακτηριστικά ο αρχηγός ΓΕΑ.