Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

mirage



18 Ιουνίου 1992: Ο ήρωας Νίκος Σιαλμάς σκοτώνεται σε αερομαχία με Τούρκους

Σαν σήμερα, στις 18 Ιουνίου 1992 ο υποσμηναγός Νικόλαος Σιαλμάς, κατέπεσε νότια του Άγιου Ευστράτιου, με Mirage F1CG κατά τη διάρκεια αερομαχίας με τουρκικό F-16.



Έκθεση "Mirage" του Νίκου Σαμαρά

Η ΔΛ Gallery παρουσιάζει την Παρασκευή 17 Μαΐου 2019 την ατομική έκθεση του Νίκου Σαμαρά με τίτλο "Mirage". 

 

Ο Αλέξιος Παπαζαχαρίας και ο Γιώργος Αλέξανδρος Σαμαράς σχολιάζουν:



Mirage 2000-5: Ο απόλυτος φρουρός πάνω από το Αιγαίο - ΒΙΝΤΕΟ

Τα Mirage 2000-5, μαζί με τα μαχητικά αεροσκάφη F-16, αποτελλούν έναν από τους κυριότερους πυλώνες της αεροπορικής υπεροχής της Πολεμικής μας Αεροπορίας πάνω από το Αιγαίο.


Ο νεκρός ραδιοφάρος της Σκύρου στοίχισε την ζωή στον Γιώργο Μπαλταδώρο

Νέα στοιχεία που αναμένεται να ρίξουν ρίξουν φως στα αίτια που οδήγησαν στην τραγωδία με την πτώση του Mirage έρχονται στην δημοσιότητα



Μιράζ: Αναβάλλεται η επιχείρηση ανέλκυσης

Με καθυστέρηση θα πραγματοποιηθεί η ανέλκυση του Mirage 2000-5 αφού οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στο σημείο είναι άσχημες.

Συγκεκριμένα στην περιοχή πνέουν άνεμοι εντάσεως 7-8 μποφόρ.

Στο συγκεκριμένο σημείο έχει εντοπιστεί ένα ηχητικό σήμα του καταγραφέα πρόσκρουσης του μοιραίου Mirage 2000-5 το οποίο συνετρίβη στις 12 Απριλίου.



Η τελευταία συνομιλία των σμηναγών πριν το μοιραίο

Ανατριχίλα προκαλεί ο δραματικός τελευταίος διάλογος που είχε ο αδικοχαμένος πιλότος Γιώργος Μπαλταδώρος με τον χειριστή του δεύτερου αεροσκάφους τύπου Mirage 2000-5, που είχε σηκωθεί για την αναγνώριση και αναχαίτιση των τουρκικών F-16 στο Βόρειο Αιγαίο, λίγο πριν χαθεί το στίγμα του έμπειρου πιλότου και συντριβεί το αεροσκάφος του, εννέα ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Σκύρου.