Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Στη Γεωργία ο Τ. Κουίκ για την διατήρηση & την ενίσχυση της εθνικής ταυτότητας



Ο κ. Κουίκ θα συζητήσει τα θέματα αυτά στις συναντήσεις που θα έχει με την τοπική ομογενειακή ομοσπονδία και τις τοπικές περιφερειακές ενώσεις και σωματεία.

Θέματα που αφορούν στη διατήρηση και ενίσχυση της εθνικής και πολιτιστικής ταυτότητας του Ελληνισμού στην ομόδοξη Γεωργία, αλλά και στην ενίσχυση των προγραμμάτων διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού, θα βρεθούν στο επίκεντρο της επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Τιφλίδα ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ.

Επίσης, ο υφυπουργός, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωσή του, θα έχει διμερείς συναντήσεις με τους υφυπουργούς Εξωτερικών της Γεωργίας Ζβίαντ Γκονάντζε και Νταβίντ Ζαλαγκάνια, με την υφυπουργό Παιδείας Λία Γκιγκαούρι, καθώς και με την επιτροπή της Βουλής αρμόδια για θέματα Διασποράς και Καυκάσου.

Μάλιστα, έπειτα από πρόσκληση του Ινστιτούτου Ελληνικών Σπουδών της Τιφλίδας θα μιλήσει σε ειδική συνεδρίαση με θέμα την ελληνική γλώσσα, θα επισκεφθεί ελληνικά σχολεία και θα έχει συνάντηση με τον Πατριάρχη Γεωργίας.

Τέλος, στο πρόγραμμα του υφυπουργού, τον οποίο συνοδεύει η διευθύντρια του διπλωματικού του γραφείου Μάγια Σολωμού, προβλέπεται και επίσκεψη στο ελληνικό κλιμάκιο της μη στρατιωτικής αποστολής επιτήρησης της Ε.Ε. (EUMM)