Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Σταθάκης: Αν υπάρξει κάποια ανάγκη θα πάμε σε εκλογές



Ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, δεν απέκλεισε σε συνέντεη του το ενδεχόμενο εκλογών, αν υπάρξει κάποιος σοβαρός λόγος. 

 

Μιλώντας στα Νέα του Σαββατοκύριακου, επεσήμανε πως προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι και η δημιουργία Αναπτυξιακού Ταμείου, κάτι που θα γίνει μετά την ψήφιση του αναπτυξιακού νόμου τις επόμενες εβδομάδες.  

«Tα μηνύματα που έχουμε από όλες τις πλευρές παραπέμπουν στην επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης στο προσεχές τακτικό Eurogroup. Το παρελθόν όντως μας έχει διδάξει ότι μπορεί να υπάρξουν εκπλήξεις, δεδομένης και της εμπλοκής στο ζήτημα πολλών πλευρών με διαφορετικές προσεγγίσεις. Το τελευταίο διάστημα όμως οι προσεγγίσεις αυτές έχουν πλησιάσει και δεν θα υπάρξουν δυσάρεστες ανατροπές».

Ο Γιώργος Σταθάκης δεν κρύβει ότι θα ήθελε να παραμείνει στο υπουργείο Οικονομίας όσο τον περιβάλλει με εμπιστοσύνη ο πρωθυπουργός και εκτιμά ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία, εκτός αν υπάρξει ανάγκη, «οπότε θα ζητήσουμε εκλογές».

Για τα «κόκκινα δάνεια» επαναλαμβάνει ότι το 90% των δανειοληπτών προστατεύεται από τη συμφωνία με τους δανειστές: «Θεωρούσαμε ότι η απελευθέρωση της πώλησης δανείων σε μη τραπεζικές εταιρείες πρέπει να γίνει με προσοχή, ώστε να μην πληγεί ο ήδη τραυματισμένος κοινωνικός ιστός.