Τρίτη 23 Απριλίου 2024 -

Γιώργος Σταθάκης



Ο Σταθάκης για τους πλειστηριασμούς: Το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο προσφέρει πλήρη προστασία στην πρώτη κατοικία

Ο νόμος Κατσέλη προσφέρει πλήρη κάλυψη στο 80% των νοικοκυριών», δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1 ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης σε ερώτηση για τους πλειστηριασμούς.



Σταθάκης: Αν υπάρξει κάποια ανάγκη θα πάμε σε εκλογές

Ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, δεν απέκλεισε σε συνέντεη του το ενδεχόμενο εκλογών, αν υπάρξει κάποιος σοβαρός λόγος. 

 

Μιλώντας στα Νέα του Σαββατοκύριακου, επεσήμανε πως προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι και η δημιουργία Αναπτυξιακού Ταμείου, κάτι που θα γίνει μετά την ψήφιση του αναπτυξιακού νόμου τις επόμενες εβδομάδες.  



Προστασία για κόκκινα δάνεια με υποθήκη πρώτης κατοικίας αντικειμενικής αξίας μέχρι 140.000 ευρώ

Σε μια προσπάθεια να προστατευτούν τα κόκκινα δάνεια με προσημείωση πρώτης κατοικίας, η κυβέρνηση συμφώνησε με το κουαρτέτο στην κάλυψη σχεδόν του 94% του συνόλου των δανείων.   

Η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς στο σκέλος που αφορά στα «κόκκινα» δάνεια έχει καταλήξει στους εξής άξονες:



Για τις 18:00 μετατέθηκε η συνάντηση του οικονομικού επιτελείου και δανειστών

Συνεχόμενες παρατάσεις λαμβάνει η καθοριστική συνάντηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου και του Γιώργου Σταθάκη με το κουαρτέτο. Αντί για τις 16:00 το μεσημέρι που ηταν προγραμματισμένη, θα μετατεθεί για τις 18:00.  

Η χθεσινή συνάντηση ολοκληρώθηκε χωρίς συμφωνία λίγο πριν τις 7 το πρωί ενώ είχε ξεκινήσει στις 9:30 το βράδυ της Κυριακής.



Σε εξέλιξη η συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με τους εκπροσώπους των θεσμών

Σε εξέλιξη είναι η συνάντηση των υπουργών Οικονομικών και Οικονομίας, Ευκλείδη Τσακαλώτου και Γιώργου Σταθάκη, και του υπουργού αναπληρωτή Οικονομικών, Γιώργου Χουλιαράκη, με τους εκπροσώπους των θεσμών.



Τα έργα που επιλέχθηκαν για ενταχθούν στο «πακέτο Γιούνκερ»

Όπως ανέφερε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, απαντώντας σε ερωτήσεις του βουλευτή της ΝΔ Κωστή Χατζηδάκη και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βασίλη Κεγκέρογλου, 42 έργα, συνολικού ύψους 5,6 δισ. ευρώ, έχει επιλέξει η Ελλάδα, για να ενταχθούν στο σχέδιο Γιούνκερ, .