Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Για τις 18:00 μετατέθηκε η συνάντηση του οικονομικού επιτελείου και δανειστών



Συνεχόμενες παρατάσεις λαμβάνει η καθοριστική συνάντηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου και του Γιώργου Σταθάκη με το κουαρτέτο. Αντί για τις 16:00 το μεσημέρι που ηταν προγραμματισμένη, θα μετατεθεί για τις 18:00.  

Η χθεσινή συνάντηση ολοκληρώθηκε χωρίς συμφωνία λίγο πριν τις 7 το πρωί ενώ είχε ξεκινήσει στις 9:30 το βράδυ της Κυριακής.

Μετά από κάτι περισσότερο από 9 ώρες διαπραγματεύσεων οι υπουργοί της κυβέρνησης αποχώρησαν από το Χίλτον με τον Γιώργο Σταθάκη να εκτιμά ότι το μόνο που φαίνεται να έχει κλειδώσει είναι το φορολογικό.

Την εικόνα αυτή επιβεβαίωσε και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος δήλωσε ότι υπήρξε συμφωνία για το αφορολόγητο στα 9.100 ευρώ.

Αντίθετα ανοιχτό φαίνεται να είναι ακόμα το θέμα των «κόκκινων» δανείων» με τον κ. Τσακαλώτο να μιλά για «2-3 ανοιχτά θέματα» και να μην δίνει περισσότερες λεπτομέρειες για το ποια είναι αυτά.

Η κυβέρνηση πάντως επείγεται να κλείσει σήμερα η συμφωνία για την αξιολόγηση επί τη βάση των δύο κειμένων που συντάσσονται για Ευρωπαϊκή Ένωση και ΔΝΤ. Χαρακτηριστικά προς τούτο δείχνουν δύο σημεία: αφενός η δήλωση του Γιώργου Σταθάκη τα ξημερώματα ότι «πρέπει να κλείσει η συμφωνία» και αφετέρου το γεγονός ότι στο νέο ραντεβού που κλείστηκε αρχικά για τις 3 και στη συνέχεια για τις 4 μετά το μεσημέρι έχουν κληθεί να λάβουν μέρος πέραν του οικονομικού επιτελείου και όλοι οι άλλοι υπουργοί που πρέπει να υπογράψουν τη συμφωνία όπως οι κ.κ. Φίλης και Σκουρλέτης.