Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 -

ΔΝΤ



Το ΔΝΤ αναμένει «βουτιά» μέχρι και 50% στη ζήτηση για νέες κατοικίες στην Κίνα

Η ζήτηση για νέες κατοικίες στην Κίνα πρόκειται να μειωθεί κατά περίπου 50% κατά την επόμενη δεκαετία, γεγονός που θα δυσχεράνει το Πεκίνο να ενισχύσει γρήγορα τη συνολική ανάπτυξη της χώρας. Αυτό προκύπτει από την τελευταία έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την Κίνα, η οποία ολοκληρώθηκε στα τέλη Δεκεμβρίου και δημοσιεύθηκε την Παρασκευή.



ΔΝΤ: «Η Γερμανία πληρώνει το τίμημα του πολύ σκληρού φρένου χρέους»

Ο επικεφαλής οικονομολόγος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Pierre-Olivier Gourinchas αναφερόμενος στις δυσμενείς επιδόσεις της γερμανικής οικονομίας, δήλωσε σε συνέντευξή του ότι η Γερμανία «πληρώνει το τίμημα του φρένου χρέους της».



Σημαντική βελτίωση των προοπτικών της ελληνικής οικονομίας διαπιστώνει το ΔΝΤ και προβλέπει ανάπτυξη 2,1% το 2024

Οι οικονομικές προοπτικές της Ελλάδας έχουν βελτιωθεί σημαντικά, αλλά παραμένουν σημαντικές προκλήσεις, αναφέρει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην έκθεσή του στο πλαίσιο της ετήσιας διαβούλευσης του άρθρου IV, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στο διάστημα 1-14 Νοεμβρίου.



Σταϊκούρας: Σε 2-3 εβδομάδες ολοκληρώνεται η αποπληρωμή του ΔΝΤ

Ακόμα καλύτερα θα κινηθεί η χώρα το 2020, σε σχέση με το 2019, παρά τους κινδύνους της αυξημένης μεταβλητότητας σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο, κάτι που μπορεί να ειπωθεί "με ασφάλεια", όπως επισήμανε σήμερα, από το βήμα του 4ου Thessaloniki Forum, ο υπουργός Οικονομικών, επισημαίνοντας ότι η αισιοδοξία της κυβέρνησης είναι ρεαλιστική.



ΔΝΤ για Brexit: Η βούληση για συμφωνία να διατηρηθεί ως την τελική της έγκριση

Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα εξέφρασε την ικανοποίησή της σήμερα για τη συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ της Βρετανίας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Brexit, διατυπώνοντας την ελπίδα η ίδια «βούληση» να διατηρηθεί έως την έγκριση της συμφωνίας από το βρετανικό κοινοβούλιο.



ΔΝΤ: Αμετανόητο για συντάξεις, ρυθμίσεις, κατασχέσεις

Ανάπτυξη μόλις 2% φέτος και το 2020 προβλέπει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για τη χώρα μας Παρά τον άνεμο αλλαγής και την «πολλά υποσχόμενη αρχή» της νέας κυβέρνησης, το ΔΝΤ διαπιστώνει ότι δύσκολα θα αντιστραφεί η έρπουσα πορεία της Οικονομίας.