Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

τρόικα



Απίστευτη δήλωση Ψαριανού: Η Τρόικα του Ναυαρίνου έφτιαξε την Ελλάδα - Η επανάσταση του 1821 ήταν παραμύθι

Οι υπερβολές που χρησιμοποιεί  στο λόγο του ο βουλευτής του Ποταμιού Γρηγόρης Ψαριανός σήμερα φαίνεται ξεπέρασαν κάθε όριο.

Στην προσπάθειά του να επιτεθεί σε όσους υποστηρίζουν πως για όλα τα δεινά της χώρας φταίνε οι ξένοι έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίσει την ελληνική επανάσταση του 1821 ως παραμύθι.



Υπουργείο Οικονομικών: «Στο τραπέζι οι συντάξεις» και το πακέτο παροχών Τσίπρα

«Το οικονομικό επιτελείο έθεσε στους συνομιλητές του το ζήτημα της ακύρωσης της περικοπής των συντάξεων» υποστηρίζουν στο υπουργείο Οικονομικών. 

 

Παρότι το κοινό ανακοινωθέν των θεσμών δεν περιείχε καμία νύξη για το θέμα των συντάξεων, κύκλοι του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, ανέφεραν τα εξής:



Ολοκληρώστε τις μεταρρυθμίσεις, λέει η Τρόικα - Ούτε κουβέντα για τις συντάξεις

Προσχέδιο προϋπολογισμού, που να περιλαμβάνει τα μέτρα για τα οποία έχει δεσμευθεί η κυβέρνηση, ζητάνε οι ευρωπαϊκοί θεσμοί (ΕΕ, ΕΚΤ, ESM) με ανακοίνωσή τους αμέσως μετά το τέλος της αποστολής των κλιμακίων στην Αθήνα. 



Λίστα με καθυστερήσεις καταγράφει η τρόικα

Από το «κόσκινο» των θεσμών έχουν περάσει τις τελευταίες ημέρες οι μεταρρυθμίσεις, ο προϋπολογισμός, ο ΕΝΦΙΑ, ο κατώτατος μισθός, τα «κόκκινα» δάνεια και το μείζον θέμα των συντάξεων.

Οι ξένοι ελεγκτές στις λίγες ημέρες που έχουν έρθει στην Αθήνα συντάσσουν λίστα με καθυστερήσεις προκειμένου να εκδώσουν το πρώτο ανακοινωθέν της μεταμνημονιακής περιόδου.



Καλώς τα παιδιά: Επιστρέφει στα υπουργεία η τρόικα Στο «μικροσκόπιο» προϋπολογισμός, τα «κόκκινα» δάνεια, τα έσοδα και οι συντάξεις

Επιτόπιες… έρευνες κάνει η τρόικα αφήνοντας το Hilton και «πιάνοντας» δουλειά στα υπουργεία.

Οι επικεφαλής του «κουαρτέτου» των θεσμών καταφτάνουν στην Αθήνα την Τετάρτη ενόψει της έναρξης της «μεταμνημονιακής» αυστηρής Εποπτεία.



Τη Δευτέρα επιστρέφει η τρόικα στην Αθήνα - Ανοικτά τα θέματα πριν το Eurogroup της 24ης Μαΐου

Τη  Δευτέρα θα καταφτάσουν τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών και την Τετάρτη θα αρχίσουν οι συναντήσεις του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου με τους επικεφαλής της Τρόικας.