Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Σκληρή ανακοίνωση Μαξίμου για Ερντογάν: «Στην Ελλάδα έχουμε πρωθυπουργό, όχι σουλτάνο»



Για επιλογή του Τούρκου προέδρου ενός «ακατανόητα ολισθηρού δρόμου προκλητικών επιθέσεων» κάνει λόγο το Μέγαρο Μαξίμου στην αντίδρασή του μετά τις νέες δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και την επίθεση που εξαπέλυσε κατά της ελληνικής κυβέρνησης και προσωπικά του Αλέξη Τσίπρα, αναφερόμενος στην υπόθεση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών που ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα μετά το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016.

Το Μέγαρο Μαξίμου τονίζει πώς αν ο Τούρκος πρόεδρος είχε να πει κάτι για τη συγκεκριμένη υπόθεση, θα μπορούσε να το πει κατ' ιδίαν στον Έλληνα πρωθυπουργό και καλεί τον επικεφαλής του γειτονικού κράτους να δώσει εξηγήσεις για την κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, τους οποίους «κρατά ακόμη φυλάκισμένους».

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε το πρωθυπουργικό γραφείο: 
«Ο Τούρκος Πρόεδρος αν είχε να πει κάτι σε σχέση με την υπόθεση των 8 είχε την ευκαιρία να το πει τόσο κατ´ ίδιαν στον Έλληνα Πρωθυπουργό ή και δημόσια κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα.

Σήμερα επιλέγει να συνεχίσει έναν ακατανόητα ολισθηρό δρόμο προκλητικών επιθέσεων, συμψηφίζοντας δυο εντελώς ανόμοιες υποθέσεις.

 

Του ξεκαθαρίζουμε λοιπόν ότι η Ελλάδα είναι κράτος Δικαίου και έχει Πρωθυπουργό που σέβεται και γνωρίζει τις διαδικασίες τις ελληνικής δικαιοσύνης και όχι Σουλτάνο ώστε να μπορεί να υπόσχεται για τις αποφάσεις της.

Αν επιθυμεί να είναι επικεφαλής ενός ευνομούμενου κράτους, οφείλει να δώσει εξηγήσεις για το λόγο που η Τουρκία κρατά ακόμη φυλακισμένους δυο Έλληνες στρατιωτικούς που δεν έκαναν τίποτα παραπάνω από το περάσουν ορισμένα μέτρα στο Τουρκικό έδαφος, την ώρα που ερευνούσαν για παράνομες διελεύσεις. 

Την ίδια στιγμή μάλιστα που γνωρίζει καλά, ότι αντίστοιχα περιστατικά στο παρελθόν και οι δυο πλευρές τα αντιμετώπιζαν στο πλαίσιο της συνεννόησης και της καλής θέλησης δυο γειτονικών χωρών, μελών μάλιστα της ίδιας στρατιωτικής συμμαχίας».