Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021 -
Ξάστερος ουρανός

13 °C

Σήμερα, 30. Νοεμβρίου 2021

Σήμερα εγκρίνεται από το κοινοβούλιο της Ιταλίας ο προϋπολογισμόςΤο βράδυ της Παρασκευής αναμένεται να εγκριθεί από το κοινοβούλιο ο προϋπολογισμός στην Ιταλία, μετά τον συμβιβασμό με την ΕΕ.
Η τελική έγκριση θα συνδεθεί, μετά από απόφαση της κυβερνητικής πλειοψηφίας στην Ιταλία, με ψήφο εμπιστοσύνης. Αν όμως, η όλη διαδικασία καθυστερήσει, η τελική έγκριση θα πρέπει να δοθεί αύριο. «Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία και ξέρουμε ότι ο χρόνος είναι λίγος», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός, Τζουζέπε Κόντε.

Ο κρατικός προϋπολογισμός περιέχει τώρα και «υπερτροπολογία», στην οποία εντάχθηκαν οι αλλαγές που η κυβέρνηση στην Ιταλία συμφώνησε την περασμένη Τετάρτη με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με αναφορά στην μείωση του δημοσίου ελλείμματος της χώρας.

«Μετά από χρόνια, προχωρήσαμε σε πραγματική και σοβαρή διαπραγμάτευση με την Κομισιόν. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο συνεχίζουμε να ψηφίζουμε, στο κοινοβούλιο, σχεδόν μέχρι την παραμονή των Χριστουγέννων», δήλωσε ο γραμματέας της Λέγκα και υπουργός εσωτερικών, Ματτέο Σαλβίνι.