Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024 -

Το σχέδιο της αστυνομίας για τις περιοχές - γκέτο και τα "σούπερ μάρκετ" ναρκωτικών 

Η παρουσία τις Αστυνομίας στους καταυλισμούς των Ρομά στην Αττική, αλλά και σε περιοχές όπου υπάρχει έντονη παρουσία κακοποιών στοιχείων με αποτέλεσμα την γκετοποιήση τους, θα είναι μόνιμη, σύμφωνα με τον σχεδιασμό των επιτελών του Αρχηγείου.

Σε τακτά χρονικά διαστήματα θα πραγματοποιούνται αιφνιδιαστικές ερευνητικές εισβολές αστυνομικών, με σκοπό την κατάσχεση ποσοτήτων ναρκωτικών, οπλισμού και τον περιορισμό στις προσελεύσεις τοξικομανών με απώτερο σκοπό να γίνει δύσκολη η πρόσβαση στα σημεία τις Αττικής που έχουν χαρακτηριστεί "Σούπερ Μάρκετ" ναρκωτικών.

Το μέτρο των αιφνιδιαστικών ερευνητικών εισβολών πάνοπλων αστυνομικών δεν θα περιοριστεί μόνο στην Αττική. Παρόμοιες αστυνομικές δράσεις θα λάβουν χώρα, και σε περιοχές τις Επαρχίας όπου επίσης υπάρχουν καταυλισμοί Ρομά με παραβατική συμπεριφορά, αλλά και σε χώρους που έχουν γκετοποιηθεί από κακοποιά στοιχεία. Οι αστυνομικοί τόσο στην Αττική, όσο και την περιφέρεια, έχουν λάβει εντολές να εκπονήσουν μέτρα, προκειμένου η παρουσία τους να είναι έντονη σε αυτούς τους χώρους, ενώ παράλληλα αν τακτά χρονικά διαστήματα να κάνουν την παρουσία τους αισθητή, με έρευνες εντός των συγκεκριμένων περιοχών.

Όσων αφορά στην εισβολή των αστυνομικών στο στρατόπεδο Καποτά, πραγματοποιήθηκε έπειτα από πληροφορίες που είχε η ΕΛ.ΑΣ για χώρο συγκέντρωσης κακοποιών στοιχείων, ναρκωτικών και όπλων. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως τα μέλη τις περιβόητης σπείρας των χρηματοκιβωτίων διέμεναν σχεδόν στο σύνολο τους κοντά στο συγκεκριμένο στρατόπεδο. Οι αστυνομικοί ανακάλυψαν ακόμα και φυτεία με 80 δενδρύλια χασίς, δίπλα στο στρατόπεδο, ενώ συνολικά συνέλαβαν 26 άτομα για διάφορα αδικήματα κυρίως κατοχή ναρκωτικών και όπλων.