Κυριακή 01 Σεπτεμβρίου 2024 -

σούπερ μάρκετ



Αβάσιμη η ανησυχία για νέο κύμα ανατιμήσεων των τιμών βασικών ειδών από τον Σεπτέμβριο

Οι τιμές στα σχολικά είδη είναι στα περσινά επίπεδα και σε αρκετές κατηγορίες υπάρχουν και χαμηλότερες τιμές από πέρσι, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία για τον Αύγουστο που είναι ακόμα σε εξέλιξη, φαίνεται ότι η μέση τιμή στα προϊόντα των σουπερμάρκετ θα είναι πτωτική και τον Σεπτέμβριο και επομένως θα έλεγα ότι η ανησυχία για αυξήσεις των τιμών δεν είναι εύλογη.



Κόρινθος: Συνελήφθη άνδρας που προσπάθησε να διαρρήξει σούπερ μάρκετ και να παραβιάσει το ΑΤΜ

Αστυνομικοί στην Κόρινθο συνέλαβαν έναν άνδρα που είχε μπει σε κλειστό σούπερ μάρκετ και προσπαθούσε να παραβιάσει το ATM.



Στο 2,7% ο πληθωρισμός τον Ιούλιο έναντι 2,3% τον Ιούνιο – Σε ποια προϊόντα αυξήθηκαν οι τιμές και σε ποια μειώθηκαν

Επιταχύνθηκε τον Ιούλιο φέτος ο ρυθμός ανόδου του πληθωρισμού, καθώς αυξήθηκε 2,7% από 2,3% τον Ιούνιο και έναντι αύξησης 2,5% τον Ιούλιο πέρυσι. Κύριες αιτίες είναι οι ανατιμήσεις σε αρκετά είδη διατροφής (π.χ. ελαιόλαδο +56,7%), αλλά και στο φυσικό αέριο και σε πλειάδα από υπηρεσίες, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ.



Σε πτωτική πορεία οι τιμές των προϊόντων στα σούπερ μάρκετ τον Ιούνιο

Μειωμένες κατά μέσο όρο 1,92% καταγράφονται οι τιμές των προϊόντων στα σούπερ μάρκετ τον Ιούνιο 2024 σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα, σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ). Την ίδια ώρα οι 12 από τις 23 κατηγορίες προϊόντων που εξετάζονται στο πλαίσιο της έρευνας, καταγράφουν μείωση.



ΗΠΑ: Πυροβολισμοί έξω από σούπερ μάρκετ στο Άρκανσο – Τρεις νεκροί και δέκα τραυματίες

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι δέκα τραυματίστηκαν όταν ένοπλος άνοιξε πυρ χθες την Παρασκευή έξω από σούπερ μάρκετ στην πόλη Φορντάις του Άρκανσο.

Ο δράστης, κατά τις αρχές, τραυματίστηκε κατά την ανταλλαγή πυρών με αστυνομικούς, ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη. Μεταξύ των τραυματιών είναι και δύο άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας.



Θεοδωρικάκος: Συναντήσεις με φορείς της αγοράς με στόχο τον έλεγχο των τιμών

Έκκληση στις επιχειρήσεις «να βάλουν πλάτη» για να μειωθούν οι τιμές στο ράφι και ο πληθωρισμός, απηύθυνε ο νέος υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, ανακοινώνοντας ότι θα αρχίσει κύκλο επαφών με τους συλλογικούς φορείς των σούπερ μάρκετ και της βιομηχανίας τροφίμων, με μεμονωμένους επιχειρηματίες αλλά και τους εκπροσώπους του καταναλωτικού κινήματος, με την Επιτροπή Ανταγωνισμού και το Συνή