Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

Σε τεντωμένο σχοινί οι σχέσεις Ελλάδας Τουρκίας



Ξεπέρασε κάθε όριο και κάθε προηγούμενο η τουρκική προπαγάνδα και οι προκλήσεις μέσα από τα ελεγχόμενα από τον "σουλτάνο" τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

 

Αυτή τη φορά η πλήρως ελεγχόμενη τουρκική εφημερίδα " Γενί Σαφάκ", προκαλεί τοποθετώντας το πολύπαθο Καστελόριζο μέσα σε "τουρκικά χωρικά ύδατα"! Μάλιστα αίσθηση προκαλεί και ο τίτλος που αναφέρει: "Να σταματήσει να ονειρεύεται η Ελλάδα.Το Καστελόριζο ανήκει σε τουρκικά χωρικά ύδατα. Επίσης στην εφημερίδα αναφέρεται πως δήθεν η Ελλάδα βάζει στο μάτι τα τουρκικά εδάφη.

Αναμένοντας την αντιδραση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, οφείλουμε να αναφέρουμε πως όλες αυτές οι ανυπόστατες  και άκρως προκλητικές κινήσεις των τούρκων θα είχαν από καιρό εξουδετερωθεί, αν εδώ και κάμποσα χρόνια κάποια από τις προηγούμενες κυβερνήσεις τολμούσε το αυτονόητο. Να χαράξει ΑΟΖ σε συννενόηση με την Κύπρο, που είναι πλήρως αποδεκτή κίνηση από το Δίκαιο της θάλασσας και το Διεθνές Δίκαιο και φυσικά να ασκήσει το κυριαρχικό της δικαίωμα της επέκτασης των χωρικών της υδάτων, αντί των έξι ναυτικών μιλίων σε δώδεκα.