Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Σε Λήμνο και Λέσβο σήμερα ο Αλ. Τσίπρας



Τη Λήμνο και τη Λέσβο επισκέπτεται σήμερα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Λήμνο, ο Πρωθυπουργός θα μεταβεί αρχικά το Δημαρχείο στη Μύρινα, όπου θα έχει συνάντηση με τον δήμαρχο, Δημήτρη Μαρινάκη και φορείς της πόλης. Στη συνέχεια, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην 130η Σμηναρχία Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας.

Στις 12:00 ο κ. Τσίπρας θα εκφωνήσει ομιλία στο Αγρόκτημα του Παλημνιακού Ταμείου στο Λιβαδοχώρι Λήμνου.

Στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός θα αναχωρήσει για τη Λέσβο, όπου θα πάρει μέρος στις εργασίες του 14ου Περιφερειακού Συνεδρίου «Στο Πλευρό των Νησιών – Στο Ύψος των Ανθρώπων» για την παραγωγική ανασυγκρότηση των νησιών του βορείου Αιγαίου.

Συγκεκριμένα στις 18:00 θα πάρει μέρος σε σύσκεψη με τους υπουργούς που συμμετέχουν στο περιφερειακό συνέδριο και εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, ενώ στις 19:30 θα εκφωνήσει ομιλία στο Αίθριο της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου.

Υποδοχή με συλλαλητήριο και πορείες

Το Συντονιστικό όργανο των επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων της Λέσβου έχει κηρύξει για σήμερα 24ωρη απεργία, ενώ διοργανώνει συλλαλητήριο και πορείες διαμαρτυρόμενο για την κατάργηση των χαμηλών συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου και για την αθέτηση των υποσχέσεων για την αποσυμφόρηση του νησιού από το μεγάλο αριθμό προσφύγων και μεταναστών.

Σε συνέντευξη Τύπου που είχαν παραχωρήσει την περασμένοι εβδομάδα εκπρόσωποι του συντονιστικού οργάνου χαρακτήρισαν τις κινητοποιήσεις ως «ύστατη προσπάθεια πίεσης της κυβέρνησης να μην αυξήσει από την 1η Ιουλίου το ΦΠΑ στα νησιά» ενώ προειδοποίησαν πως την ημέρα της επίσκεψης του Πρωθυπουργού το νησί θα νεκρώσει και κανένας εκπρόσωπος δεν θα πάρει μέρος στις συνεδρίες που θα υπάρξουν στο πλαίσιο του συνεδρίου.

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Εν όψει της άφιξης του Πρωθυπουργού, στο νησί της Λέσβου έχουν τεθεί σε ισχύ ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας. Επί ποδός σύμφωνα με το lesvosnews είναι όλα τα σώματα ασφαλείας, αλλά και οι ένοπλες δυνάμεις.