Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Λεσβος



Σεισμός σε θαλάσσια περιοχή κοντά στη Λέσβο

Σεισμός μεγέθους 3,9 Ρίχτερ, σύμφωνα με τη μέτρηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, σημειώθηκε στις 13:02 σε θαλάσσια περιοχή κοντά στη Λέσβο.

Ειδικότερα και σύμφωνα με το Γεωδυναμικό ο σεισμός είχε επίκεντρο περιοχή ανοιχτά της Μυτιλήνης και το εστιακό της βάθος εντοπίζεται στα 12,2 χιλιόμετρα.



Οι αστυνομικοί μοιράζουν πρόστιμα ενώ παραδίπλα μετανάστες έκαναν γιορτή

Σε μία πολύ σοβαρή καταγγελία προχώρησε πολίτης στη Λέσβο σύμφωνα με την οποία οι δυνάμεις ασφαλείας στην Λέσβο ελέγχουν και κόβουν πρόστιμα μόνο στους κατοίκους και όχι στους παράνομους μετανάστες, οι οποίοι συνωστίζονται λίγα μέτρα από τους ελέγχους. 



Κλείνουν οι «πληγές» στην Αγ. Αικατερίνη της Μόριας

«Τα αίσχη που συνέβησαν στο χώρο αυτό ας τα αφήσουμε πίσω μας. Κι ας ελπίσουμε του χρόνου το εκκλησάκι να γιορτάσει κανονικά»

Με αυτά τα λόγια, ο Μάκης Παυλέλλης παρουσιάζει την Αγία Αικατερίνη τη Μόριας, στην οποία οι εργασίες αποκατάστασης προχωρούν γοργά, με χρήματα από την Ουγγρική κυβέρνηση.



Κορονοϊός: Συναγερμός στη Λέσβο - 4 νέα κρούσματα - Έκλεισε καφετέρια και Κέντρο Υγείας

4 κρούσματα κορονοϊού έχουν εντιοπιστεί στο Πλωμάρι της Λέσβου. Τα 3 επιβεβαιώθηκαν χθες το απόγευμα (27/7).



Έφτασαν 1.900 πρόσφυγες στα νησιά μέσα σε μια εβδομάδα

Συνολικά 1.908 πρόσφυγες και μετανάστες πέρασαν στα νησιά του βορείου Αιγαίου την περασμένη εβδομάδα από τα μεσάνυχτα Κυριακής προς Δευτέρα, 13 προς 14 Οκτωβρίου, μέχρι τα μεσάνυχτα χθες Κυριακή, 20 προς Δευτέρα 21 Οκτωβρίου.



Λέσβος: Η στιγμή που φτάνουν βάρκες με μετανάστες στη Συκαμιά

Οι βάρκες αποβίβασαν μετανάστες σε τρία διαφορετικά σημεία κοντά στο βόρειο σημείο του νησιού, στη Συκαμιά και στον Κόρακα. Την ίδια ώρα καθιστική διαμαρτυρία πραγματοποίησαν σήμερα δεκάδες αιτούντες άσυλο που διαμένουν στον καταυλισμό της Μόριας.