Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Σε ύφεση η φωτιά στη Πάρο - Υπό μερικό έλεγχο σε Εύβοια και Ζάκυνθο



Σε ύφεση είναι πλέον η φωτιά που ξέσπασε χθες το απόγευμα στη θέση Βροντόνερο στο Καλαμάκι Ζακύνθου. 

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν στο σημείο 16 πυροσβέστες με 8 οχήματα, ενώ πολύτιμη ήταν και η βοήθεια από αέρα, καθώς στο έργο της πυρόσβεσης συμμετείχαν μέχρι να βραδιάσει, δύο αεροσκάφη Καναντέρ που αντικατέστησαν τα 2 Πετζετέλ που επέστρεψαν στην βάση τους στην γειτονική Κεφαλονιά, καθώς και ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο τύπου Έρικσον.

Ακόμα, βοήθεια στους πυροσβέστες προσφέρουν και τέσσερις υδροφόρες που έφθασαν στην πυρκαγιά - μια δημοτική και τρεις ιδιωτικές. 

Την ίδια ώρα, υπό μερικό έλεγχο έχουν τεθεί οι φωτιές σε Πάρο και Εύβοια. 

Από την πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Ασπριές της Πάρου, δεν κινδύνευσε κατοικημένη περιοχή.

Στο σημείο επιχειρούν 24 πυροσβέστες με 7 οχήματα και 5 άτομα πεζοπόρο, ενώ μέχρι να νυχτώσει πετούσε και ένα ελικόπτερο Έρικσον. 

Παράλληλα, σημειώθηκαν διακοπές στην ηλεκτροδότηση σε τμήματα της Πάρου και στην Αντίπαρο, όπου η παροχή ρεύματος διακόπηκε για περίπου μισή ώρα. Είναι άγνωστο, ωστόσο, αν οι διακοπές συνδέονται με τη φωτιά. Η εικόνα σύμφωνα με την Πυροσβεστική είναι καλύτερη. 

ΖΑΚΥΝΘΟΣ Πυρκαγιά στο Βροντόνερο Επιχειρούν και εναέρια μέσα

Σύμφωνα με μαρτυρίες, η πυρκαγιά ξεκίνησε με δύο εστίες: Η μία πιο κοντά στο χωριό και η δεύτερη κοντά στην πρώτη. Την ένταση της πυρκαγιάς ενίσχυσαν οι δυνατοί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή.

Τέλος, υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί και η φωτιά στο πευκοδάσος του Όρους Καντίλη στην Εύβοια, στην περιοχή Νεροτριβιά, βορείως των Πολιτικών, όπου παραμένουν 5 οχήματα με 10 πυροσβέστες και 8 άτομα πεζοπόρο τμήμα, για την πλήρη κατάσβεσή της.

zandem2
brontonero-fotiabrontonero-fotia2brontonero-fotia3brontonero-foties5Ζακυνθοςeri