Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2021 -
Βροχή

6 °C

Σήμερα, 16. Ιανουαρίου 2021

ΕυβοιαH ΕΕΤ στο πλευρό των πληγέντων στην Εύβοια

Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών ανακοίνωσε ότι οι ελληνικές Τράπεζες – μέλη της είναι έτοιμες να συνδράμουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις των περιοχών της Εύβοιας που επλήγησαν από την πρόσφατη θεομηνία και να παράσχουν διευκολύνσεις προκειμένου όλοι οι πολίτες της περιοχής να υπερβούν την δύσκολη αυτή συγκυρία.Εύβοια: Κηδεύονται σήμερα οι ηλικιωμένοι που πνίγηκαν στις φονικές πλημμύρες

Δύσκολη η σημερινή μέρα για τους κατοίκους των περιοχών της Εύβοιας, που επλήγησαν από τη θεομηνία της περασμένης Κυριακής, καθώς θα κηδευτούν δύο συμπολίτες τους.

Πρόκειται για τους ηλικιωμένους, τους οποίους παρέσυρε ο ορμητικός χείμαρρος με αποτέλεσμα να χάσουν τόσο άδικα τη ζωή τους, στα Πολιτικά.Εύβοια: Κλιμάκιο ψυχολόγων στέλνει το υπουργείο Υγείας

Κλιμάκιο ψυχολόγων από το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αθηνών στέλνει, σήμερα Δευτέρα (10/08), το Υπουργείο Υγείας στην Εύβοια, για την ψυχολογική και ψυχοκοινωνική στήριξη όσων επλήγησαν από τις πρόσφατες πλημμύρες.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι ψυχολόγοι θα παράσχουν τις υπηρεσίες τους σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, για όσο διάστημα χρειαστεί.Το Οικουμενικό Πατριαρχείο στο πλευρό των πληγέντων της Εύβοιας..

Οι προσευχές και η σκέψη της Α.Θ.Παναγιότητος, του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, είναι αυτές τις ώρες στην Εύβοια και τις μεγάλες καταστροφές, που προκάλεσαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα εκεί.

Ο Παναγιώτατος, μόλις πληροφορήθηκε τις συνέπειες από τις καταστροφικές πλημμύρες, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:ΚΙΝΑΛ για την Εύβοια: «Δεν συγχωρείται καμία ολιγωρία και αδράνεια της κρατικής μηχανής»

Τη θλίψη του για τις απώλειες ζωές που χάθηκαν στην Εύβοια, μετά το πέρασμα της καταιγίδας «Θάλεια», εξέφρασε το Κίνημα Αλλαγής.Εύβοια: Βρήκαν πνιγμένο το μωράκι τους μέσα στα νερά που μπήκαν σπίτι

Συγκλονίζει η είδηση του πνιγμένου βρέφους στην Εύβοια από τις φονικές πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή αφήνοντας πίσω τους τουλάχιστον 4 νεκρούς.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η ΕΡΤ, η οικογένεια είχε πάει στα Πολιτικά Ευβοίας για διακοπές. Το σπίτι που έμεναν πλημμύρισε όπως και ολόκληρη η περιοχή.