Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Σε αναμονή το ΥΠ.Παιδείας για τη διαδικασία επιλογής Διευθυντών Εκπαίδευσης



Το παλιό ή το νέο σύστημα επιλογής Διευθυντών Εκπαίδευσης θα επικρατήσει, τελικά;

Του Ζαχαρία Καψαλάκη

Το καυτό θέμα επιλογής Διευθυντών σχολικών μονάδων αρχίζει να απασχολεί σοβαρά τη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, σύμφωνα με πληροφορίες του “e-mesara.gr”, καθώς μέσα στο Νοέμβριο θα εκδικαστεί η προσφυγή που έχει κατατεθεί κατά του νόμου στο Συμβούλιο της Επικράτειας.

Συγκεκριμένα   αίτηση αναστολής και  ακύρωσης του νόμου 4327/2015 για την επιλογή των υποψηφίων Διευθυντών των Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, έχουν καταθέσει  στο Συμβούλιο της Επικρατείας 57 Διευθυντές Σχολείων και η Πανελλήνια Ένωση Διευθυντών Εκπαίδευσης, ήτοι 61 προσφεύγοντες!

Και μπορεί το Υπουργείο να μην πιστεύει ότι θα αλλάξει κάτι, αλλά αν όμως οι πίνακες πέσουν τελικά, τότε θα ξεκινήσει άμεσα διαδικασία επιλογής Διευθυντών σχολείων με τον παλιό νόμο δηλ. τον 3848/2010 της Διαμαντοπούλου…

Αυτό σημαίνει ότι θα συσταθεί ανά ΠΥΣΠΕ Συμβούλιο Επιλογής Διευθυντών Σχολικών Μονάδων και θα προχωρήσει σε κρίση όσων υποβάλουν αιτήσεις προκειμένου να κριθούν!

Όλα αυτά όμως είναι σχέδια επί χάρτου, έτσι ώστε να είναι έτοιμο το Υπουργείο στην όποια απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας!

 

Πηγή κειμένου: 

e-mesara.gr