Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Συμβούλιο Επικρατείας



Ευρωεκλογές 2024: Το ΣτΕ απέρριψε την αίτηση του «Κινήματος 21» για το παράβολο συμμετοχής των 20.000 ευρώ

Την αίτηση του πρόεδρου του κόμματος «Κίνημα 21», Zώη Μπέχλη, με την οποία ζητούσε να ακυρωθεί ως αντισυνταγματικός ο νόμος 5083/2024 για την εκλογή ευρωβουλευτών, κ.λπ, απέρριψε το Συμβούλιο της Επικρατείας.



Επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια στο Ιόνιο- Το "πράσινο" φως έδωσε το ΣτΕ

Το Προεδρικό Διάταγμα για την επέκταση των χωρικών υδάτων στο Ιόνιο πέλαγος από τα 6 στα 12 ναυτικά μίλια, που είχε κατατεθεί από τις αρχές Νοεμβρίου για τον επιβεβλημένο έλεγχο νομιμότητας, πήρε την έγκριση και από το Συμβούλιο της Επικρατείας.



ΣτΕ: Δικαίωση μετά από 17 χρόνια για το θάνατο ανήλικου λόγω ιατρικών λαθών

Τους κανόνες υπό τους οποίους είναι νόμιμη η χορήγηση εξιτηρίου σε ασθενή θέτει απόφαση του ΣτΕ (Συμβουλίου της Επικρατείας) με αφορμή την υπόθεση θανάτου 16χρονου.

Μετά από 17 χρόνια από το τραγικό περιστατικό, το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο της χώρας (ΣτΕ), έκρινε την υπόθεση του 16χρονου, ο οποίος απεβίωσε μετά από το εξιτήριο που πήρε από νοσοκομείο της Πελοποννήσου.



Αγία Σοφία: Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του ΣτΕ- Στον Ερντογάν το κλειδί της απόφασης- Κατά της μετατροπής σε τζαμί εισηγήθηκε ο Εισαγγελέας

Εξαιρετικά σύντομη, μόλις 17 λεπτά,  ήταν σήμερα Πέμπτη 2 Ιουλίου η συνεδρίαση στο Συμβούλιο της Επικρατείας της Τουρκίας, προκειμένου να εξετάσει το αίτημα για μετατροπή ή όχι της Αγιά Σοφιάς σε τέμενος. 



Γερμανικός Τύπος: Ηχηρή παραίτηση με φόντο τις συντάξεις

Στην παραίτηση του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας Νίκου Σακελλαρίου αναφέρεται ο γερμανικός Τύπος, κάνοντας λόγο για πράξη διαμαρτυρίας κατά των πολυάριθμων περικοπών των συντάξεων τα τελευταία χρόνια.



Απίστευτο γεγονός: Προσπάθησε να αυτοκτονήσει μέσα στο Συμβούλιο Επικρατείας

Πανικός επικράτησε για περίπου μια ώρα στο Συμβούλιο της Επικρατείας όταν άτομο διαταραγμένης προσωπικότητας  έβγαλε από την τσέπη του ένα κομμάτι γυαλί και αυτοτραυματίστηκε στο δεξί χέρι, ενώ απώθησε βιαίως τον αντιπρόεδρο του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου Αθανάσιο Ράντο όταν εκείνος  προσπάθησε να τον καθησυχάσει σε τέτοιο σημείο που κινδύνευσε η ζωή του.