Σάββατο 27 Απριλίου 2024 -

υπουργείο Παιδείας



Ειδική προκήρυξη για την κάλυψη κενών στα σχολεία – Ξεκινούν οι αιτήσεις για αναπληρωτές

Ανακοινώθηκε σήμερα από το υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, ειδική προκήρυξη κάλυψης λειτουργικών κενών σε σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για το τρέχον σχολικό έτος.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ειδική προκήρυξη, καλούνται οι εγγεγραμμένοι σε:



Λήγει αύριο η προθεσμία υποβολής αίτησης για συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2024

Λήγει αύριο Παρασκευή 15/12/2023 η προθεσμία υποβολής αίτησης συμμετοχής στις Πανελλαδικές εξετάσεις έτους 2024. Οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, πρέπει να υποβάλουν στο Λύκειό τους Αίτηση-Δήλωση υποψηφιότητας συμμετοχής στις εξετάσεις αυτές.



Προχωρά η υλοποίηση του πολλαπλού βιβλίου για όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης

Με στόχο την απομάκρυνση από την αποστήθιση και την ενίσχυση της κριτικής σκέψης, το υπουργείο Παιδείας έχει αρχίσει τις διαδικασίες υλοποίησης του πολλαπλού βιβλίου.



ΕΛΛΑΔΑ: Συντριπτικός ο αριθμός επιθέσεων σε ναούς το 2021 – Το 97,89% των περιστατικών αφορά την Ορθόδοξη Εκκλησία

Τριακόσια εβδομήντα (370) περιστατικά εις βάρος χώρων της Ορθοδόξου Εκκλησίας , που στατιστικά ερμηνεύεται στο 97,89% των περιστατικών, σημειώθηκαν το 2021, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση που έδωσε στο φως της δημοσιότητας το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.



Υπ. Παιδείας: Voucher 200 ευρώ σε εκπαιδευτικούς για αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού

Αύριο, Τετάρτη, θα παρουσιαστεί στη Βουλή από την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, νομοθετική ρύθμιση, σύμφωνα με την οποία 160.000 εκπαιδευτικοί που διδάσκουν σε δημόσια σχολεία πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής, μόνιμοι και αναπληρωτές, δικαιούνται voucher 200 ευρώ για αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου.



Υπουργείο Παιδείας: Διευκρινίσεις για τις ώρες πρακτικής άσκησης

Κατόπιν της ανησυχίας που έχει εκδηλωθεί από μερίδα φοιτητών με αφορμή την έκδοση απόφασης τροποποίησης των κριτηρίων συνάφειας Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών με τα αντικείμενα της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης και της Σχολικής Ψυχολογίας , διευκρινίζει τα ακόλουθα: