Σάββατο 27 Ιουλίου 2024 -

υπουργείο Παιδείας



Δείτε ποια βιβλία θα καταργηθούν από τον Σεπτέμβριο σε Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια

Τον προσεχή Σεπτέμβριο με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, θα υπάρξουν σημαντικές αλλαγές στα σχολικά βιβλία Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου.

Ειδικότερα σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, επτά συνολικά σχολικά βιβλία, πέντε στο Λύκειο και από ένα στο Δημοτικό και Γυμνάσιο, θα αντικατασταθούν το επόμενο σχολικό έτος, 2024-25.



Υπ. Παιδείας: Από σήμερα έως και 28 Ιουνίου η δημιουργία κωδικού ασφαλείας για την υποβολή Μηχανογραφικού

Από σήμερα, Τετάρτη 19 Ιουνίου και έως το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, Παρασκευή 28 Ιουνίου, οι υποψήφιοι (ΓΕΛ – ΕΠΑΛ) που ενδιαφέρονται να υποβάλουν Μηχανογραφικό Δελτίο (ΜΔ) ή/και Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο (ΠΜΔ) θα μπορούν να απευθύνονται στο Λύκειό τους για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password).



Το νέο ποινολόγιο στα σχολεία που αφορά μαθητές και γονείς

Τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού στα σχολεία επιφέρουν νέες ποινές που δεν αφορούν μόνο τους μαθητές, αλλά και τους γονείς, οι οποίοι θα αναγκάζονται να πληρώσουν από την τσέπη τους φθορές που προκαλούν τα παιδιά τους.



Ειδική προκήρυξη για την κάλυψη κενών στα σχολεία – Ξεκινούν οι αιτήσεις για αναπληρωτές

Ανακοινώθηκε σήμερα από το υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, ειδική προκήρυξη κάλυψης λειτουργικών κενών σε σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για το τρέχον σχολικό έτος.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ειδική προκήρυξη, καλούνται οι εγγεγραμμένοι σε:



Λήγει αύριο η προθεσμία υποβολής αίτησης για συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2024

Λήγει αύριο Παρασκευή 15/12/2023 η προθεσμία υποβολής αίτησης συμμετοχής στις Πανελλαδικές εξετάσεις έτους 2024. Οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, πρέπει να υποβάλουν στο Λύκειό τους Αίτηση-Δήλωση υποψηφιότητας συμμετοχής στις εξετάσεις αυτές.



Προχωρά η υλοποίηση του πολλαπλού βιβλίου για όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης

Με στόχο την απομάκρυνση από την αποστήθιση και την ενίσχυση της κριτικής σκέψης, το υπουργείο Παιδείας έχει αρχίσει τις διαδικασίες υλοποίησης του πολλαπλού βιβλίου.