Τρίτη 18 Ιουνίου 2024 -

Ρομά εξαπάτησαν ηλικιωμένη και της άρπαξαν 5.000€ – Το γνωστό κόλπο με τα τροχαία ατυχήματαΤο απόγευμα της Τρίτης (12/3) συνελήφθησαν δύο Ρομά, οι οποίοι με το γνωστό κόλπο με τα τροχαία ατυχήματα, άρπαξαν από μια ηλικιωμένη το ποσό των 5.000 ευρώ. 

 Οι δύο Ρομά, συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας για εξαπάτηση της ηλικιωμένης, που έγινε την προηγούμενη μέρα σε περιοχή της Ημαθίας.

Όλα έγιναν το απόγευμα της 11ης Μαρτίου, όταν συνεργός τους τηλεφώνησε στην ηλικιωμένη προσποιούμενος τον αστυνομικό και ισχυρίστηκε ότι η κόρη της έχει προκαλέσει τροχαίο ατύχημα, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό ενός παιδιού και ζήτησε αρχικά το χρηματικό ποσό των 140.000 ευρώ, για να αποφύγει δήθεν τις ποινικές συνέπειες.

Με αυτόν τον τρόπο κατάφερε τελικά να την πείσει να αφήσει σε σημείο που της υπέδειξε, το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ, το οποίο στη συνέχεια παρέλαβαν οι δύο συλληφθέντες.

Σε έρευνα που έγινε στην οικία του ενός συλληφθέντα βρέθηκε και κατασχέθηκε μία συσκευασία με κάνναβη βάρους 4,37 γραμμαρίων.

Στην κατοχή του δεύτερου συλληφθέντα βρέθηκε και κατασχέθηκε μία συσκευασία με κάνναβη βάρους 1,7 γραμμαρίων.

Οι έρευνες των αστυνομικών συνεχίζονται τόσο για την ταυτοποίηση των άγνωστων συνεργών τους, όσο και για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας.