Σάββατο 27 Ιουλίου 2024 -

απάτη



Πτολεμαΐδα: Συνελήφθη 21χρονος αλλοδαπός για τηλεφωνικές απάτες

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Εορδαίας, συνέλαβαν έναν 21χρονο αλλοδαπό μέλος εγκληματικής ομάδας, που δραστηριοποιούνταν στις τηλεφωνικές απάτες.



E-mail απάτη σε πολίτες με δήθεν υπογραφή του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ: Τους καλούν για «υπόθεση σχετική με πορνογραφία»

Επιτήδειοι επιχειρούν να αποσπάσουν χρήματα, παραπλανώντας τους πολίτες με e-mail που στέλνουν και φαίνεται να έχει τόσο το λογότυπο της Αστυνομίας όσο και την υπογραφή του αρχηγού του Σώματος.

Οι δράστες στέλνουν σε πολίτες τα e-mail δήθεν για υπόθεσή τους που αφορά παράνομη πορνογραφία. Με αυτόν τον τρόπο οι δράστες προσπαθούν να αποσπάσουν χρήματα από τους πολίτες.



Θύμα απάτης 59χρονη στην Καστοριά – Της άρπαξαν σχεδόν 5.000 ευρώ, λέγοντας ότι θα της χορηγηθεί το «market pass»

Θύμα απάτης με το πρόσχημα ότι θα της χορηγηθεί το επίδομα «market pass», έπεσε 59χρονη γυναίκα σε περιοχή της Καστοριάς. Η υπόθεση εξιχνιάστηκε μετά από πολύμηνη έρευνα των αστυνομικών, καθώς ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 45χρονου, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε ποινική δικογραφία.



Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκαν οικιακή βοηθός και ο σύζυγός της που εξαπάτησαν 82χρονη – Τους άφησε πάνω από 500.000€

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, επέβαλε ποινή φυλάκισης 6 ετών σε μία οικιακή βοηθό και τον σύζυγό της οι οποίοι εξαπάτησαν μια 82χρονη που φρόντιζαν, αποσπώντας της συνολικά πάνω από 500.000 ευρώ σε ακίνητη και κινητή περιουσία.



Ο ΟΑΣΘ καταγγέλλει απάτη για προσφορά δήθεν δωρεάν καρτών αστικών συγκοινωνιών

Ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ), με ανακοίνωσή του καταγγέλλει απάτη για προσφορά δήθεν δωρεάν καρτών αστικών συγκοινωνιών. 

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΟΑΣΘ «πρόκειται για παραπλανητική ανάρτηση με την οποία επιδιώκεται παράνομη καταβολή ποσού από ανθρώπους που θα παραπλανηθούν».



Απάτη σε βάρος 55χρονης στη Θεσσαλονίκη με δήθεν επένδυση σε κρυπτονομίσματα

Επιτήδειοι εξαπάτησαν μία 55χρονη, πείθοντάς την να μεταφέρει σε τραπεζικό λογαριασμό ποσό που προσεγγίζει τις 100.000 ευρώ, με πρόσχημα κερδοφόρα επένδυση σε κρυπτονομίσματα.

Οι διωκτικές αρχές ταυτοποίησαν τα στοιχεία ενός 33χρονου, υπήκοου Αλβανίας, που εμφανίζεται ως δικαιούχος του λογαριασμού όπου πιστώθηκαν τα χρήματα (98.528 ευρώ).