Παρασκευή 19 Αυγούστου 2022 -

"Πρίγκιπα" φώναζαν τον Φίλη οι υπουργοί στην Βουλή"Πρίγκιπα" αποκαλούσαν  οι υπουργοί μόλις είδαν τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη στην Βουλή.

Ο λόγος προφανής: Ο περίφημος «Παιδαγωγικός Κώδικας Δημοκρατικού Ανθρωπισμού» που προκάλεσε σάλο καθώς διευκρίνιζε ότι τα παιδιά δεν είναι «πριγκίπισσες» ή «βασιλόπουλα». Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο υπ. Παιδείας δέχονταν χωρίς ενόχληση τα πειράγματα των συναδέλφων του.

Επί της ουσίας, μετά την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα επί τάπητος τέθηκαν θέματα που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία του υπουργικού σχήματος και την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου.

Στη συνεδρίαση πολλοί υπουργοί πήραν τον λόγο επί των νομοσχεδίων που έχουν προετοιμάσει.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, είναι πάρα πολλά τα νομοσχέδια που είναι έτοιμα και καθώς δεν υπάρχει χρονική δυνατότητα να ψηφιστούν όλα εντός του καλοκαιριού, για αυτόν τον λόγο θα υπάρξει ιεράρχηση, με προτεραιότητα εκείνων που σχετίζονται με την ανάπτυξη και το κοινωνικό πρόσημο. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, για το νομοθετικό έργο θα ακολουθείται διαδικασία κανονικότητας και όχι διαδικασίες τροπολογιών που έγιναν υπό καθεστώς χρονικής πίεσης.

Επιπλέον, έγινε αναφορά σε θέματα λειτουργίας των υπουργείων, την ανάγκη αλλαγής οργανογραμμάτων, εξοικονόμηση δαπανών (όχι προσωπικού). Ακόμη, κατά τη συζήτηση μεταφέρθηκε κλίμα θετικής αλλαγής στη συμπεριφορά υπηρεσιακών παραγόντων υπουργείων, το οποίο αποδίδεται στην εδραίωση εκ μέρους τους της πεποίθησης ότι «η κυβέρνηση δεν πέφτει».