Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Πού θα πάνε φέτος διακοπές Μητσοτάκης, Τσίπρας και οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί



Από την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να αρχίσει η φυγή των πολιτικών αρχηγών από το κλεινόν άστυ, προκειμένου να περάσουν λίγες ημέρες ξέγνοιαστων διακοπών με τους δικούς τους ανθρώπους και οι περισσότεροι εξ αυτών αναμένεται να επιστρέψουν μετά τον Δεκαπενταύγουστο που φέτος πέφτει Κυριακή, ήτοι μετά τις 22 του μηνός.

Η πολιτειακή ηγεσία ήδη πάντως βρίσκεται εκτός των τειχών. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου έκανε την αρχή καθώς μετά τη συνάντηση που είχε την περασμένη Παρασκευή με την αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Άμυνας και Εξωτερικών του Λιβάνου Zeina Akar, ετοίμασε βαλίτσες και το Σάββατο αναχώρησε για τη Νάξο, όπου θα παραμείνει μέχρι τις 17 Αυγούστου. Ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου δε, σύμφωνα με πληροφορίες θα μεταβεί στην Παναγία την Εκατονταπυλιανή της Πάρου για να τιμήσει την ημέρα.

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα φύγει την επόμενη εβδομάδα, εννοείται εάν έχει ομαλοποιηθεί πλήρως η κατάσταση με τον καύσωνα και τις πυρκαγιές, προκειμένου να περάσει τις διακοπές του στην Τήνο όπου διατηρεί εξοχική κατοικία καθώς επίσης και στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τα Χανιά. Στους δύο αυτούς προορισμούς πάντως ήδη εκδράμει και τα Σαββατοκύριακα όποτε βρίσκει χρόνο και το επιτρέπουν οι συνθήκες.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας θα βρίσκεται τις περισσότερες ημέρες στο Σούνιο, ενώ αφήνεται ανοικτό το ενδεχόμενο να πραγματοποιήσει μερικές ακόμη περιοδείες καθώς στην Κουμουνδούρου δεν έχουν αποκλείσει πλήρως το ενδεχόμενο να πάει ο πρωθυπουργός σε πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο.

Όσον αφορά τη Φώφη Γεννηματά κατά πάσα πιθανότητα θα βρεθεί στη Σκύρο αλλά και αυτή μπορεί να πραγματοποιήσει περιοδείες όχι μόνο εξαιτίας ενός τυχόν εκλογικού αιφνιδιασμού, αλλά επειδή αυτή έχει μπροστά της και τις εσωκομματικές εκλογές για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής που όπως όλα δείχνουν θα πραγματοποιηθούν τον προσεχή Νοέμβριο.

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας θα κάνει τα μπάνια του στον Θεολόγο Φθιώτιδας, σε σπίτι που νοικιάζει στην περιοχή, ο Γιάννης Βαρουφάκης θα παραθερίσει στην Αίγινα που διατηρεί σπίτι ενώ ακόμη δεν υπάρχουν πληροφορίες για τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκο Βελόπουλο.