Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

Politico: Η Ελλάδα δεν ήταν στην ατζέντα του ΔΝΤ



Τις φρούδες ελπίδες των στελεχών της ελληνικής κυβέρνησης, τα οποία ταξίδεψαν στη Νέα Υόρκη για την εαρινή σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (IMF), επεσήμανε σε άρθρο του το politico, τονίζοντας ότι η Ελλάδα δεν βρισκόταν στην ατζέντα (ημερήσια διάταξη) των συνεδριάσεων.

«Ίσως θα έπρεπε», τονίζει ο αρθρογράφος, καθώς οι Έλληνες ήλπιζαν ότι η συγκέντρωση των μεγαλύτερων υπουργών Οικονομικών θα μπορούσε να δώσει λύση στις βασανιστικές διαπραγματεύσεις που συνεχίζονται επί μακρόν για το ελληνικό ζήτημα, τόσο σε επίπεδο κλείσιμο αξιολόγησης, όσο και σε επίπεδο διευθέτησης χρέους.

Η ελπίδα έπεσε στο κενό, τονίζει το politico, καθώς η Κριστίν Λαγκάρντ έκανε μία χαλαρή δήλωση μετά τη συνάντησή της με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, κάνοντας λόγο για «εποικοδομητικές συζητήσεις». Μάλιστα, στη συνέντευξη Τύπου αρνήθηκε να δεχθεί ερωτήσεις για το ελληνικό ζήτημα.

Η Αθήνα, ωστόσο, σημειώνει το περιοδικό, έχει ελάχιστο χρόνο μπροστά της, μέχρι τον Ιούλιο, προκειμένου να κλείσει το θέμα, να εισπράξει τα χρήματα και να καλύψει τις οφειλές της.