Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Ποιους «δείχνει» η αδέσποτη σφαίρα που σκότωσε τον άτυχο 11χρονο Mάριο στο Μενίδι



Η ΕΛ.ΑΣ σάρωσε την περιοχή του Μενιδίου κάνοντας 15 κατ' οίκων έρευνες και 30 προσαγωγές Ρομά, για να ερευνηθεί αν είχαν σχέση με τον τραγικό θάνατο 11χρονου μαθητή από αδέσποτη σφαίρα σε κοντινό σχολείο.

 

Η ΕΛ.ΑΣ πραγματοποίησε πολύωρη τεράστια επιχείρηση στην περιοχή στην οποία συμμετείχαν συνολικά 250 αστυνομικοί από υπηρεσίες ασφαλείας, τάξης και λοιπών ειδικών δυνάμεων, άνδρες της ΔΙΑΣ, διμοιρίες ΥΑΤ, ΟΚΠΕ, ΕΚΑΜ, ΥΔΕΖΙ.

Σύμφωνα με την ΕΛ..ΑΣ, στο πλαίσιο της επιχείρησης στις Αχαρνές έγιναν 22 κατ’ οίκον έρευνες, 31 προσαγωγές και 3 συλλήψεις ατόμων για ναρκωτικά. Επιπλέον, έχουν κατασχεθεί 18 κάλυκες 9mm, 1 κάλυκας 7.62mm, 7 βολίδες πυροβόλου όπλου, 7 φυσίγγια και 7 κάλυκες κυνηγετικού όπλου. Οι έρευνες συνεχίζονται.

Οι αρχές αναζητούν τους δράστες και οι προσαγωγές τουλάχιστον των τριών από τα 30 άτομα, σχετίζονται πιθανότατα την διοργάνωση γλεντιού στον καταυλισμό των Ρομά από όπου όλα δείχνουν ότι έφυγε η μοιραία σφαίρα που κατέληξε στο μικρό παιδί.

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης στον καταυλισμό έγιναν άλλες 20 προσαγωγές που όμως δεν φαίνεται να σχετίζονται ευθέως με την υπόθεση του θανάτου του 11χρονου μαθητή.

Κλειδί οι κάλυκες που βρέθηκαν

Από τις έρευνες σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί εντόπισαν κάποια όπλα (καραμπίνες) και επιχειρείται να ταυτιστεί κάποιο από τα όπλα με τους κάλυκες που βρέθηκαν έξω από συγκεκριμένο σπίτι στο Μενίδι όπου διαμένουν Ρομά και με τον μοιραίο κάλυκα που ξάπλωσε νεκρό τον άτυχο Μάριο.

«Εκτιμούμε ότι πολύ σύντομα θα φθάσουμε στον πιστολέρο του Μενιδίου. Οι έρευνες προχωρούν, είναι σε καλό δρόμο και αναζητούμε το όπλο για να κλείσει η υπόθεση» λένε στελέχη της ΕΛ.ΑΣ

Υπάρχουν πληροφορίες που αναφέρουν ότι στα εν λόγω σπίτια, την ίδια ώρα γινόταν γλέντι με άσκοπους πυροβολισμούς. Οταν ξεκίνησε η αστυνομική επιχείρηση όμως, εξαφανίστηκαν οι ύποπτοι.

Ωστόσο, έχουν βρεθεί στο σημείο κάλυκες πυροβόλων όπλων.

Μάλιστα, από τις αρχές εξετάζονται παράλληλα και οι πολλές κλήσεις για διατάραξη κοινής ησυχίας με αφορμή εξελισσόμενα «γλέντια» Ρομά στην περιοχή και συγκεκριμένα οι δύο κλήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης το βράδυ της Πέμπτης, για άσκοπους πυροβολισμούς.

Ενταση στο δημοτικό συμβούλιο Αχαρνών -Εξοργισμένοι οι κάτοικοι

Μεγάλη ένταση υπήρξε στο δημοτικό συμβούλιο του Μενιδίου, με αφορμή τον θάνατο του 11χρονου από «αδέσποτη» σφαίρα.

Κάτοικοι ζητούσαν από τους αρμοδίους να ληφθούν μέτρα. Μάλιστα, έκλεισαν δρόμους της περιοχής για να μεταβούν στο αστυνομικό τμήμα και έξω από το δημαρχείο.

Οι γονείς και κάτοικοι της περιοχής είναι εξοργισμένοι και επιτέθηκαν φραστικά στον δήμαρχο Γιάννη Κασσαβό, επιρρίπτοντας του  ευθύνες για την εγκληματικότητα στην περιοχή έχει ξεφύγει από κάθε όριο.

Οι κάτοικοι για αύριο, Σάββατο, έχουν προγραμματίσει πορεία στις 19:00 το απόγευμα από το κέντρο της πόλης μέχρι τον καταυλισμό των Ρομά.

 
 
 

Στελέχη ΕΛ.ΑΣ. μιλούν για «γκέτο και φαβέλες της ανομίας»

Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. μιλούν ανοιχτά για «γκέτο και φαβέλες της ανομίας» προσθέτοντας ότι «έχουν μείνει ανέγγιχτες στον βωμό της κακώς εννοούμενης ελευθερίας και το δόγμα υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Οι ίδιες πηγές της ΕΛ.ΑΣ υποστηρίζουν ότι «εμπόριο ναρκωτικών και όπλων διεξάγεται ανεξέλεγκτα», την ώρα που πολιτική και αστυνομική ηγεσία παρακολουθεί την τραγική κατάσταση στους καταυλισμούς των Ρομά.

Ελλείψεις αστυνομικών στη Δυτική Αττική

Και όλα αυτά ενώ μειώθηκε κατά 50% το προσωπικό στις αστυνομικές υπηρεσίες της Δυτικής Αττικής, με τον πρόεδρο αστυνομικών υπαλλήλων Δυτικής Αττικής Γιώργο Σταματάκη να καταγγέλλει: «Οι περιπολίες είναι είδος προς εξαφάνιση, κάνουμε ‘τάμα’ για να βγει έστω και μία περιπολία για να αστυνομεύσει μια μεγάλη περιοχή. Δεν υπάρχουν αστυνομικοί, ακόμη και αυτή οι λίγοι αστυνομεύουν μόνο από φιλότιμο παρά τον κίνδυνο που διατρέχουν. Ακόμη και αυτοί επιδιώκουν να φύγουν από την Δυτική Αττική. Αντί να έρχεται προσωπικό, φεύγει και αυτό που έχουμε».

Νωρίτερα

Μαθητής πέθανε μετά από τραυματισμό σε σχολική γιορτή σε δημοτικό σχολείο του Μενιδίου, καθώς έφερε τραύμα από πυροβόλο όπλο στο κεφάλι.

Την αποκάλυψη αυτή έκανε ο ιατροδικαστής κ. Νίκος Καλογριάς. 

Η τραγωδία σημειώθηκε την Πέμπτη σε δημοτικό σχολείο της Αττικής.

Αρχικά έγινε γνωστό ότι ο 10χρονος Μάριος λιποθύμησε και πέφτοντας κάτω, χτύπησε σοβαρά στο κεφάλι.

Στο σημείο έφτασε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και το παιδί μεταφέρθηκε διασωληνωμένο στο Παίδων «Αγία Σοφία» στις 11:30 το βράδυ.

Εκεί οι γιατροί έκαναν πολύωρη προσπάθεια ανάνηψης χωρίς όμως να κατορθώσουν να σώσουν το αγόρι. 

Τελικά όμως έγινε γνωστό ότι το παιδί είχε βολίδα στο κεφάλι, ενδεχομένως από αδέσποτη σφαίρα.

Όπως ανέφεραν γονείς και αυτόπτες μάρτυρες, το παιδί στεκόταν κάτω από την μπασκέτα στο προαύλιο, όταν ακούστηκε να λέει πως έχει άγχος, κοκκίνισε και λιποθύμησε.

Πέφτοντας, χτύπησε το κεφάλι του, με όσους βρίσκονταν εκεί να λένε πως «αιμορραγούσε πολύ»...

Μαρτυρίες-σοκ για τον τραγικό θάνατο του μαθητή στο Μενίδι

 

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΜΕΝΙΔΙ από Enikos_gr

 

Συνεχίζεται η μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στο «γκέτο» του Μενιδίου με τα μέχρι στιγμής ευρήματα να αναφέρουν πως έχουν βρεθεί ναρκωτικά, όπλα και βολίδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις έρευνες έχουν κατασχεθεί 18 κάλυκες των 9mm, 1 κάλυκας 7.62mm, 7 βολίδες πυροβόλου όπλου, φυσίγγια κυνηγετικού όπλου.

Επίσης έχουν πραγματοποιηθεί 22 έρευνες κατ’ οίκον και έχουν πραγματοποιηθεί 31 προσαγωγές και 3 συλλήψεις για υπόθεση ναρκωτικών.

Περισσότεροι από 250 αστυνομικοί από όλες τις υπηρεσίες συμμετέχουν στη γιγαντιαία επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στην περιοχή των Αχαρνών για τον εντοπισμό του άγνωστου που πυροβολούσε άσκοπα χτες το βράδυ, με αποτέλεσμα να πέσει νεκρός από αδέσποτη σφαίρα 11χρονος μαθητής, στο 6ο δημοτικό σχολείο.

 

Δείτε το βίντεο από την σχολική γιορτή, λίγα μόλις λεπτά πριν ο 11χρονος Μάριος πέσει νεκρός: