Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021 -
Μέτριο

14 °C

Σήμερα, 18. Οκτωβρίου 2021

Πέτρος Τατσόπουλος: Σε σταθερή κατάστασηΣε σταθερή κατάστση εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην Εντατική της καρδιοχειρουργικής Μονάδας του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου ο συγγραφέας και πρώην βουλευτής Πέτρος Τατσόπουλος. Πριν από λίγο το νοσοκομείο εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση για την πορεία της υγείας του:

Σε συνέχεια προηγουμένων Δελτίων Τύπου, ως προς την πορεία της υγείας του κ. Πέτρου Τατσόπουλου, ο οποίος χειρουργήθηκε επειγόντως την 1.10.19 για την αποκατάσταση Οξέος Διαχωρισμού Ανιούσης Αορτής, ανακοινώνονται τα εξής :
· Ο ασθενής εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην Μονάδα Καρδιοχειρουργικής Ανάνηψης και συνεχίζει να βρίσκεται σε σταθερή Αιμοδυναμική κατάσταση.
· Διανύει το δεύτερο 24ωρο εκτός μηχανικού αερισμού, υποστηρίζεται με μάσκα οξυγόνου και όλα τα λοιπά συστήματα λειτουργούν καλώς.
Μετά την πάροδο του επομένου 24ώρου θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση.

«Τρέχοντας τον πήγα στο χειρουργείο...», λέει ο γιατρός του

Νωρίτερα, σήμερα, αισιόδοξος για την πορεία της υγείας του Πέτρου Τατσόπουλου δήλωσε ο γιατρός του Δημήτρης Λυμπεριάδης.

«Είναι σταθερή αυτή τη στιγμή η κατάστασή του. Νοσηλεύεται στην εντατική, σε καλή αιμοδυναμική κατάσταση, και προσπαθούμε να βελτιώσουμε όλες τις παραμέτρους για να μπορέσουμε να τον βγάλουμε», δήλωσε στον Alpha ο Δημήτρης Λυμπεριάδης, ο άνθρωπος που χειρούργησε τον γνωστό συγγραφέα στο Ιπποκράτειο και συνέχισε:

«Τέτοια περιστατικά συνήθως πεθαίνουν. Δεν τα προλαβαίνουμε. Είχε σπάσει η αορτή του κι είχε γεμίσει αίμα, με αποτέλεσμα να πιέζει την καρδιά. Τρέχοντας τον πήγα στο χειρουργείο και τον άνοιξα σχεδόν ζωντανό. Εγώ τον άνοιγα και ο αναισθησιολόγος τον κοίμιζε. Κάναμε τα δέοντα και βγήκαμε ζωντανοί. Αυτή τη στιγμή θα έλεγα ότι έχουμε κάνει μεγάλη πρόοδο και είμαστε σε καλό δρόμο», κατέληξε.

Δημήτρης Βίτσας: Tο ζητούμενο είναι να πάει καλά ο Πέτρος

Για τις δύσκολες ώρες που βίωσε στο στούντιο της εκπομπής «Εκτός Γραμμής» στον Alpha όταν ο Πέτρος Τατσόπουλος κατέρρευσε μίλησε ο Δημήτρης Βίτσας.

Ο Δημήτρης Βίτσας, που βρισκόταν στο ίδιο πάνελ με τον Πέτρο Τατσόπουλο, την ώρα του συμβάντος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ τόνισε πως αυτή τη στιγμή «το ζητούμενο είναι να πάει καλά ο Πέτρος».

«Ήταν σωτήρια εκείνη την ώρα η βοήθεια του πλαστικού χειρουργού Γιάννη Λύρα εκείνη τη στιγμή, όπως και το κουράγιο του Πέτρου που είπε ότι θέλει να αποχωρήσει επειδή ένιωσε έναν οξύ πόνο, αλλά και η βοήθεια του Τάκη Χατζή και της Λήδας Μπόλα», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε:

«Ήταν εξαιρετικά τυχερός για το γεγονός ότι μίλησε εκείνη την ώρα, για το ότι υπήρχε στο στούντιο γιατρός και για το ότι έφτασε γρήγορα το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ».

Στη συνέχεια, εξήρε το έργο των γιατρών του Ιπποκράτειου νοσοκομείου, που κατάλαβαν αμέσως τι είχε συμβεί στον Πέτρο Τατσόπουλο και τον έβαλαν άμεσα στο χειρουργείο.

Οικογένεια Πέτρου Τατσόπουλου: Απέραντη ευγνωμοσύνη στους σωτήρες του

Η κατάσταση της υγείας του Πέτρου Τατσόπουλου παραμένει σταθερή και οι γιατροί με συγκρατημένη αισιοδοξία ευελπιστούν πως θα καταφέρει να βγει νικητής από την πολύ σοβαρή περιπέτεια που αντιμετωπίζει με την υγεία του. Oι δικοί του άνθρωποι θέλησαν να πουν ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στους ανθρώπους που τον έσωσαν. Συγκεκριμένα ο Απόστολος Δοξιάδης στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ανάρτησε το εξής μήνυμα:

«Oι αγαπημένοι του Petros Tatsopoulos, η γυναίκα, τα παιδιά, η οικογένεια και οι φίλοι του θέλουν να εκφράσουν την απέραντη ευγνωμοσύνη του στους σωτήρες του, τους γιατρούς και τους νοσηλευτές του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου. Εντελώς ιδιαίτερα στον κ. Δημήτρη Λυμπεριάδη, επικεφαλής της καρδιοχειρουργικής ομάδας, τον συνεργάτη του καρδιοχειρουργό κ. Νίκο Κούμαλλο, τον καρδιολόγο κ. Γιώργο Λάτσιο, και όλους τους αφανείς ήρωες του χειρουργείου και της καρδιοχειρουργικής μονάδας εντατικής θεραπείας», έγραψε στο Facebook ο φίλος του Απόστολος Δοξιάδης.

Σημαντική η πρώτη «νίκη» 20 ώρες μετά το χειρουργείο

Μια μικρή αλλά σημαντική νίκη σημείωσε στον δύσκολο αγώνα που δίνει για τη ζωή του από το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης ο Πέτρος Τατσόπουλος.

Ο 59χρονος ασθενής, έπειτα από το πολύωρο και βαρύ χειρουργείο για οξύ διαχωριστικό ανεύρυσμα αορτής, διανύει εκτός μηχανικής υποστήριξης το δεύτερο 24ωρο στη Μονάδα Καρδιοχειρουργικής Ανάνηψης του νοσοκομείου «Ιπποκράτειο», με τους γιατρούς να χαρακτηρίζουν σοβαρή μεν την κατάστασή του, αλλά και προοδευτικά βελτιούμενη.

Η αποσωλήνωση του ασθενούς, εχθές το μεσημέρι, περίπου 20 ώρες μετά την ολοκλήρωση της καρδιοχειρουργικής επέμβασης, άνοιξε ελαφρά το παράθυρο αισιοδοξίας για τους οικείους του και τους φίλους του, που συγκλονισμένοι παρακολούθησαν σε ζωντανή σύνδεση την αιφνίδια κατάρρευσή του σε τηλεοπτική εκπομπή στον Alpha την περασμένη Τρίτη αλλά και τις ραγδαίες εξελίξεις – τη διακομιδή στο νοσοκομείο, την κατεπείγουσα καρδιοχειρουργική επέμβαση, τη νοσηλεία στη Μονάδα Καρδιοχειρουργικής Ανάνηψης, τις φειδωλές δηλώσεις των θεραπόντων ιατρών για τη μετεγχειρητική πορεία του ασθενούς.

Ο κ. Τατσόπουλος δήλωσε στον αέρα ότι αισθάνθηκε αδιαθεσία και πόνο στο στήθος, με την πρώτη εκτίμηση να παραπέμπει σε έμφραγμα. Η κινητοποίηση ήταν άμεση – κλήθηκε το ΕΚΑΒ, ενώ στη διαχείριση του περιστατικού μέχρι την άφιξη του ασθενοφόρου συνέβαλε και γιατρός που βρισκόταν στο στούντιο, ο πλαστικός χειρουργός, κ. Γιώργος Λύρας.