Τετάρτη 18 Μαΐου 2022 -

Παππάς: Τα «μεταξωτά» αντίμετρα απαιτούν επιδέξια διαπραγμάτευσηΓια «αλλαγή σελίδας» έκανε λόγο ο κ. Νίκος Παππάς μιλώντας στην Βουλή υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση διέψευσε τις καταστροφολογικές προσδοκίες της αντιπολίτευσης για διαμορφώνει συνθήκες οικονομικής ανάπτυξης.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής μιλώντας για το νέο πολυνομοσχέδιο εστίασε κυρίως τα πυρά του στην αξιωματική αντιπολίτευση λέγοντας μεταξύ άλλων «Τώρα χωρίς την καταστροφή τι θα κάνετε; Κινδυνεύετε με την επανάληψη περι καταστροφής να μετατραπείτε σε χάμστερ που απλά τρέχουν στον τροχό».

«Το 2014  η κυβέρνησή σας δεν έπιασε τους στόχους δεν έκλεισε την αξιολόγηση, φόρτωσε τον ΕΝΦΙΑ και τώρα που έρχεται η πρώτη τυπική και ουσιαστική μείωση ΕΝΦΙΑ αρνείται να το ψηφίσει» ανέφερε σε άλλο σημείο για να προσθέσει «Ο λογαριασμός λέει ότι οι επιλογές σας στοίχισαν στον λαό το ¼ του ΑΕΠ. Εμείς αυτή την κατάσταση παλεύουμε να διορθώσουμε.  Οι επενδύσεις αυξήθηκαν κατά 12% το 2016. Η απασχόληση αυξήθηκε».

Ο υπουργός υποστήριξε ότι τα στελέχη της ΝΔ έχουν πέσει σε «παραζάλη. Αποτέλεσμα της παραζάλης είναι να καταψηφίζετε σήμερα. Όταν είχαμε μόνο τα μέτρα πιέζατε να κλείσουμε την αξιολόγηση. Σήμερα καταψηφίζετε άρα καταψηφίζετε τα αντίμετρα. Δεν αντέχετε να ψηφίσετε τα θετικά μέτρα γιατί σας ανατριχιάζουν γιατί δεν μπορείτε να φανταστείτε ότι σε αυτές τις συνθήκες μπορούμε να πάρουμε μέτρα ανακούφισης.  Δεν έχετε πάρει κανένα μάθημα. Το 2012 δημιουργήθηκε το μεγάλο τσουνάμι μετανάστευσης επειδή διαλύσατε την αγορά  εργασίας. Τώρα επαναφέρουμε συλλογικές συμβάσεις και εσείς κραυγάζετε. Λέτε ότι τα δικά μας αντίμετρα είναι πέτσινα και τα δικά σας μεταξωτά. Όμως τα μεταξωτά αντίμετρα θέλουν και επιδέξια διαπραγμάτευση».