Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια την Πέμπτη



Με αφορμή την 5η Οκτωβρίου που έχει καθιερωθεί από την UNESCO ως Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών, τα Διοικητικά Συμβούλια της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ διοργανώνουν την Πέμπτη, στις 18:00,  πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια στην Αθήνα και παράλληλα, καλούν τους εκπαιδευτικούς της χώρας να συμμετέχουν μαζικά στις ανάλογες συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν σε όλη την Ελλάδα. 

«Στη χρόνια υποχρηματοδότηση προστέθηκαν τα μνημονιακά προαπαιτούμενα με αιματηρές περικοπές, αδιοριστία και ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, ενώ δρομολογήθηκαν νεοφιλελεύθερες κατευθύνσεις και αντίστοιχες αναδιαρθρώσεις που καθόρισαν πολλές από τις πρόσφατες εκπαιδευτικές αλλαγές, αλλά και από αυτές που πρόκειται να ακολουθήσουν (λύκειο, αυτονομία, αξιολόγηση, κλπ)» τονίζει η ΟΛΜΕ.

Επίσης, η ΟΛΜΕ προσθέτει ότι «χιλιάδες εκπαιδευτικοί καταθέτουν καθημερινά την ψυχή τους μέσα στην τάξη, πολλές φορές σε αντίξοες συνθήκες, στηρίζοντας με αυταπάρνηση το δημόσιο σχολείο και τους μαθητές του. Χωρίς ουσιαστική στήριξη και υποστηρικτικές δομές, ανταποκρίνονται σε πολλαπλάσιους ρόλους από αυτούς που απαιτεί το έργο τους. Εκτός από τα διδακτικά, έχουν διοικητικά και γραμματειακά καθήκοντα, παίζουν το ρόλο ψυχολόγου, κοινωνικού λειτουργού, και φύλακα, ενώ ταυτόχρονα αναγκάζονται να μετακινούνται μέχρι και σε πέντε σχολεία για να συμπληρώνουν ωράριο».