Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Οργή του κόσμου για τη δήλωση Πολάκη ότι οι νεκροί στο Μάτι «θολώνουν την εικόνα»



Η προκλητική δήλωση του Παύλου Πολάκη ότι «οι νεκροί από τη φωτιά στο Μάτι «θολώνουν» την αποτελεσματικότητα του κράτους» έχει προκαλέσει την οργή του πολιτικού κόσμου αλλά και της κοινωνίας.

Ενώ ο αριθμός των νεκρών έχει φτάσει τους 88 μετά και τον θάνατο της Μαργαρίτας, της μητέρας του 6 μηνών βρέφους που επίσης χάθηκε στον πύρινο όλεθρο της 23ης Ιουλίου, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας υποστήριξε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων:

«Επειδή βρέθηκα από τις πρώτες στιγμές μέσα στις εξελίξεις και έζησα από κοντά όλη εκείνη τη νύχτα, είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι το σύνολο των μηχανισμών του κράτους, από τα ένστολα τμήματα (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό, Ένοπλες Δυνάμεις κ.λπ.), μέχρι την Περιφέρεια, τους δήμους, την Πολιτική Προστασία, τις υγειονομικές δομές κ.λπ., ανταποκρίθηκαν θετικά και λειτούργησαν αποτελεσματικά, όσο και αν ο τελικός αριθμός θυμάτων «θολώνει» την εικόνα». 

Σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία ζητά την αποπομπή του Παύλου Πολάκη από την κυβέρνηση χαρακτηρίζοντας «ύβρι» τη συγκεκριμένη αναφορά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας.

«Ο κ. Πολάκης έπρεπε να είχε αποπεμφθεί χθες, γιατί δεν νοείται άνθρωπος να προσβάλει νεκρούς. Όμως είναι εκεί για να στηρίζει και να εκτελεί οδηγίες του Πρωθυπουργού», αναφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση και καταλήγει σημειώνοντας: «Άλλωστε, οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο: Αλέξης Τσίπρας».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο εκπρόσωπος τύπου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Παύλος Χρηστίδης ο οποίος μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 είπε ότι «η συνέντευξη του κυρίου Πολάκη, είναι ντροπιαστική, δεν μπορεί αυτός ο άνθρωπος να στέκεται ως υπουργός, όταν βγαίνει και λέει αυτά. Είναι αντιλήψεις μιας πολύ σκληρής προπαγάνδας, ενός ανθρώπου ο οποίος δεν θα έπρεπε να είναι μέλος οποιασδήποτε κυβέρνησης».

Οργή και στα social media

Η δήλωση Πολάκη δώδεκα ημέρες μετά την τραγωδία της 23ης Ιουλίου δεν θα μπορούσε να μείνει ασχολίαστη και από τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που εμφανίζονται οργισμένοι.

Οι περισσότερες αναρτήσεις ξεχειλίζουν από οργή για τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας με κάποιον να γράφει χαρακτηριστικά ότι «όταν η ντροπή αντίκρισε τον Πολάκη κοκκίνισε από ντροπή» ενώ αρκετοί είναι αυτοί που υπενθυμίζουν τις τραγικές ανθρώπινες ιστορίες αναρωτώμενοι αν και αυτές «θολώνουν την εικόνα» όπως διατείνεται ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας. Κάποιοι, πάλι αναρωτιούνται αν η συγκεκριμένη δήλωση Πολάκη θα έπρεπε να αντιμετωπιστεί και ποινικά.