Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Οργή στη δίκη για τον δολοφόνο-πατέρα της 18χρονης



Τραγικές μνήμες ανασύρθηκαν σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, όπου ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει η δίκη για τη δολοφονία της 18χρονης Ειρήνης, από τα χέρια του ίδιου της του πατέρα πριν από περίπου έναν χρόνο, στο σπίτι τους στην Πετρούπολη.

Οι συγγενείς της 18χρονης, εξοργισμένοι, υποδέχθηκαν με κατάρες τον πατέρα της ο οποίος κατηγορείται για τη στυγερή δολοφονία.

«Δολοφόνε, απάνθρωπε...», φώναζαν την ώρα που ισχυρή αστυνομική δύναμη οδηγούσε από την πίσω πόρτα του δικαστηρίου τον 55χρονο, ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

«Έπρεπε να έχεις αυτοκτονήσει, πήρες το παιδί μου και το έβαλες στο χώμα. Σύντομα να είσαι και εσύ στο χώμα», έλεγε ουρλιάζοντας η μητέρα της άτυχης κοπέλας, όταν αντίκρισε τον πρώην σύντροφό της.

Η μαυροφορεμένη γυναίκα ζήτησε από τον κατηγορούμενο να της πει γιατί έκοψε το νήμα της ζωής της κόρης τους. «Γιατί, το λόγο να μου πεις. Είδες πόσο δειλός είσαι; ούτε το λόγο δεν ξέρεις καθίκι. Είσαι τέρας, όχι πατέρας. Έχω δικαίωμα να μάθω γιατί μου την πήρες, γιατί την έβαλες στον τάφο. Τόσο πολύ τη μισούσες; Να πεις την αλήθεια», έλεγε εν μέσω σπαραγμών.

Ο 55χρονος δεν σήκωσε ούτε για μια στιγμή το κεφάλι του για να απαντήσει στην μητέρα, με την οποία ήρθε αντιμέτωπος όταν εκείνη του επιτέθηκε αμέσως μετά την αναβολή της δίκης, λόγω κωλύματος του συνηγόρου του, για τις 8 Οκτωβρίου 2018.

Στο πλευρό της ήταν και η πρώην σύζυγος του 55χρονου και μητέρα του μεγαλύτερου γιου του.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν έρθει στο φως, η 18χρονη μαρτύρησε στα χέρια του πατέρας της, ο οποίος, αφού της έκλεισε το στόμα και τη μύτη, τη στραγγάλισε, την τραυμάτισε με μαχαίρι στο πρόσωπο, το στήθος και το χέρι και στη συνέχεια έβαλε φωτιά στο σπίτι τους.

Το κορίτσι ξεψύχησε στο Θριάσιο, όπου νοσηλεύτηκε για λίγα εικοσιτετράωρα με τους γιατρούς να ελπίζουν σε ένα θαύμα το οποίο, τελικά, δεν έγινε.